Eskişehirspor'da kırgınlıkları sona erdiren dev buluşma

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da kırgınlıkları sona erdiren dev buluşma
A
a

Eskişehirspor'u efsane kılan isimlerle kulüp arasındaki uzun süreli kopukluklar yıllardır konuşulan bir konuydu. Es Es yönetimi, bu kırgınlıkları sona erdirmek amacıyla efsane isimlerle bir araya gelme kararı aldı. Yönetimin bu olumlu adımı ilk kez takdirle karşılandı. Eskişehirspor yönetimin, geçmişteki kusurları düzeltmek ve kulübün geçmişine saygı göstermek amacıyla efsane isimlere bu önemli jesti, taraftarlar arasında da olumlu bir atmosfer oluşturdu. İşte ayrıntılar…

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor’u efsane yapan isimlerin kulüple olan kopuklukları yıllardır konuşuluyordu. Es Es yönetimi, efsanelerle bir araya gelerek bu kırgınlıkları ortadan kaldırdı. Efsaneler, ilk kez yanlarına gelen yönetimin bu hareketini takdirle karşıladı. 

Dargınlıklar bitti

Geçtiğimiz gün yapılan görüşmede Eskişehirspor’dan Başkan Erkan Koca, Başkanvekili Özgür Marankoz, Sportif Direktör Özgür Gedik, Altyapıdan Sorumlu Asbaşkan Hakan Sayın, Altyapı Yöneticisi Mutlu Sayın ve Altyapı Koordinatörü Burhaneddin Beadini yer aldı. Görüşmede Es Es’in efsanelerinden ise İsmail Arca, Vahap Özbayer, İlhan Çolak, Gani Gümüşcan, Feza Baycan ve Serdal Eroy vardı.

Bir kopukluk yaşanmış

Kulüp ile efsaneler arasındaki küskünlüğün bitmesini isteyen Başkan Erkan Koca, “Biz sizin fikirlerinizi, eleştirilerinizi dinlemek için nereye isterseniz geliriz. Kulüple efsanelerimiz arasında bir kopukluk olmuş. Bundan sonraki dönemde sizleri, efsaneler olarak kulüpte görmek isteriz. Şu anki futbolcular sizin evlatlarınız. Sizin onlara tavsiyeleriniz bizi şampiyonluk yolunda ileri götürecektir” dedi.

Burası çok zor bir lig

“Şu an mücadele ettiğimiz takımlar destekli ve çok para harcayan takımlar” diyen Koca, “Burası da çok zor bir lig. Eskişehirspor’u layık olduğu yere getirmek için buradan çıkmamız lazım ve Süper Lig yolculuğunda bu sene çok önemli. Eğer bu sene çıkamazsak Eskişehirspor’u çok zor günler bekliyor. Biz bu sene şehirden de çok destek aldık. 2016’da localar satılmıştı bir de bu sene locaların hepsi satıldı” diye konuştu.

Sizlerle birlikte olmak istiyoruz

Efsanelere son olarak Koca, “Sizleri protokol tribünümüzde misafir etmek isteriz. Sizler çok kıymetlisiniz. Bir gün kulüpte bir yemek yiyelim futbolcularımıza armanın büyüklüğünü bir de siz anlatın. Bizi şampiyonluk yolunda yalnız bırakmayın. Gerekirse kulüpte efsaneler için bir oda yaparız. İstediğiniz zaman kulübe gelir futbolcularla toplantı yaparsınız. Bizlerle görüşürsünüz” sözleriyle seslendi. 

İlk siz geldiniz buraya

Vahap Özbayer ise “Bu dernek kurulduğundan beri hiçbir yönetici bizim derneğimizi ziyaret etmedi. İlk kez siz geldiniz. Biz dernek olarak her zaman Eskişehirspor’un yanındayız. Biz her zaman sizi destekleriz, futbolcularla hocalarla görüşürüz. Altyapıya da geliriz. Elimizden geleni yapmaya çalışırız” diye konuştu.

Biz çok dışlandık

Es Es’in efsane kaptanı İsmail Arca, “Ben 17 sene bu formayı giydim. Hiçbir zaman Eskişehirspor’dan kopmadık. Fenerbahçe istedi, birçok kulüp istedi gitmedik. Şimdi gitseymişiz diye düşünüyorum… Çünkü burada çok dışlandık. Bizi doğru dürüst hatırlayan olmadı. Buradaki herkesin çok özel hatıraları var. Bu hatıralar şimdiki gençlere örnek olacak nitelikte. Neden şimdiye kadar bizden faydalanılmadı anlamıyoruz. Biz Eskişehirspor’un iyiliği için çalıştık. Yazık nereden nereye geldik…” dedi.

Çolak isyan etti 

Eskişehirspor’un efsanelerinden İlhan Çolak ise, “Ben zamanında tesislere de gittim. Başkan Halil Ünal ve birkaç idareci vardı. Ben geliyorum, onlar gidiyorlar. Ne selam var ne bir şey. Ama yine de gittim…” diyerek onları görmezden gelmelerine yakındı.

Kopukluk vardı 

Eskişehirspor’un tarihine geçen isimlerden Gani Gümüşcan, “Biz burayı kurarken çok emek çektik. Biz Eskişehirspor’a mal olmuş kişileriz. Böyle ziyaretler çok önemli. Ben kulübün içinde 40 yıldır tüm başkanlarla çalıştım. Bu kopukluğu gidermenizi canı gönülden isterim. Eski birlik beraberliği sağlamak bu kulübü iyi yerlere getirmek demektir” diye konuştu.

Efsaneler dışlanmasın

Eskişehirspor’da yıllarca altyapıda koordinatörlük görevi yapan Serdal Eroy ise, “Buraya ilk gelen başkan sensin. Biz de elimizden gelen ne gelirse eski futbolcular olarak desteğimizi verelim ve bu badireyi atlatalım. Profesyonel liglere çıktıktan sonra sizler kalırsanız abilerle konuşup üst kurul gibi bir şey yapabilirsiniz. Yani Eskişehirspor’un efsaneleri dışlanmasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yönetime teşekkür ettiler

Eskişehirspor yönetimi ve efsanelerin görüşmesinde kırgınlıkların sona erdiği sonucu ortaya çıktı. Her iki taraf da artık birbiriyle kontak halinde olacak. Yönetim efsanelere teşekkür ederken, efsaneler de kendilerini hatırlayan Eskişehirspor yönetimine teşekkür etti. Dernek üyeleri, ilk kez bir Eskişehirspor Kulübü Başkanı bu derneğe gelip bizi ziyaret etti. Teşekkür ediyoruz” dediler. Hatıra fotoğrafı çekimiyle görüşme sona erdi.
 
Kaynak : Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi