Eskişehirspor adım adım uzaklaşıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor adım adım uzaklaşıyor!
A
a

Spor Toto 1. Lig’de 21’nci hafta geride kaldı. Siyah Kırmızılı ekip Gençlerbirliği’nin ardından Karabükspor’u da mağlup ederek ateş hattından adım adım uzaklaşmaya başladı

Sütiş Eskişehir
Açılış maçı Eskişehirspor'dan
21’inci haftanın açılış maçında Karabükspor ile karşı karşıya gelen Eskişehirspor rakibini zorlanmadan geçti. Transfer yasağını kaldırdıktan sonra Gençlerbirliği’ni sahasında 3-2 mağlup etmeyi başaran Kırmızı Şimşekler, iyi bir moral kazanmıştı. Moralli bir şekilde Karabükspor maçına çıkan Es Es, ligde zor günler yaşayan rakibi karşısında maça oldukça iyi başladı.

Rahat geçti
İlk yarıda Erdal Akdari ve Jesse’nin golleriyle soyunma odasına 2-0’lık üstünlükle giren Şimşekler ikinci yarıda da oyun üstünlüğünü elinden bırakmadı ve Issah ile Milinkovic’in golleriyle sahadan 4-0’lık skorla galip ayrıldı. Siyah Kırmızılı ekip sezon başından bu yana ilk deplasman maçından galip gelmeyi başardı. Eskişehirspor, Karabükspor galibiyetiyle art arda 2’nci galibiyetini almış oldu.

Es Es puanını 23 yaptı
Puanını 23’e çıkartan Eskişehirspor adım adım alt sıralardan kurtulmaya doğru yelken açtı. Sezon başından bu yana küme düşmeme mücadelesi veren Es Es transfer cezasının ortadan kaldırılmasıyla artık gözünü üst sıralara dikti. Şimşekler ligin 22’nci haftasında oynayacağı Denizlispor karşılaşmasından da galip gelerek çıkışını sürdürmek istiyor. Bu karşılaşma 18 Şubat Pazartesi günü saat 19.00’da oynanacak.

24 gol atıldı

Spor Toto 1. Lig’in 21’inci haftasında oynanan 9 karşılaşmada fileler tam 24 kez havalandı. Haftanın gol sesinin en fazla çıktığı karşılaşma Adanaspor ile Altay arasında oynandı. Mücadeleyi Altay 3-2’lik skorla kazanmıştı. Eskişehirspor, Karabükspor arasındaki mücadelede Es Es rakibine 4 gol atarak galibiyeti elde etti. 9 karşılaşmanın sadece ikisi beraberlikle sonuçlandı.

Centilmenlik damga vurdu 

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan ve Eskişehirspor'un 3-0 üstünlüğüyle devam eden karşılaşmanın 78. dakikasında, 3 oyuncu değiştirme hakkını da kullanan Kardemir Karabükspor'dan Yusuf Akbulut, sakatlanarak oyundan çıktı. Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa da rakibi 10 kişi kalınca fair play örneği göstererek İbrahim Halil Öner'i oyundan aldı. Kalan sürede iki takım da 10'ar kişiyle mücadele etti. Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Taner Öcal da Çapa'nın yanına giderek bu hareketinden dolayı tebrik etti.

Osmanlı çıkışa geçti

Ligde gösterdiği performansla zirvede yer alan Denizlispor bu hafta sahasında Altınordu’yu konuk etti. rakibini tek golle mağlup eden Denizlispor zirvedeki yerini korudu. Ligin ilk yarısındaki performansını mum gibi arayan Gençlerbirliği ise sahasında Osmanlıspor’a 2-0 mağlup olarak ikinci sırayı kaptırdı. Zirvedeki Denizli’nin yeni takipçisi Osmanlıspor 41 puanda bulunuyor.

Alt sıralar alev alev

Ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren karşılaşmalarda Adanaspor sahasında Altay’a 2-0 üstün götürdüğü maçı 3-2 kaybetti. Play-Off iddiasını sürdürmek isteyen Boluspor ise ligin 16’ncı sırasında yer alan Afyonspor ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Giresunspor ise sahasında Ümraniyespor’u konuk ederek her iki 1-1’lik skorla puanları paylaştı. Ligin üst sıralarındaki çekişme alt sıralarda da yaşanıyor.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi - AHMET DENİZ CANORUÇ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi