Eskişehirliler “daha çok işsizlik var” diyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler “daha çok işsizlik var” diyor!
A
a

TÜİK, mayıs ayı işsizlik istatistiklerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre kadınlarda ve gençlerde işsizlik oranları bir önceki aya göre artış gösterdi. Konuya ilişkin düşüncelerini sorduğumuz gençler, “Bence açıklanan rakamlar gerçek rakamın çok altında. Üniversite bitiren insanların iş bulma sıkıntısı daha büyük” dedi.

Sütiş Eskişehir
TÜİK, mayıs ayına ilişkin işsizlik istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de işsizlik oranı, mayısta bir önceki aya göre 0,3 puanlık azalışla yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 9,5 iken kadınlarda yüzde 13,8 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,2 puanlık artış ile yüzde 20,3 oldu. İşsizlik rakamları ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz Eskişehirliler, açıklanan rakamların çok daha üzerinde bir işsizliğin olduğunu ifade etti.

Yasin Bağ
“Bence açıklanan rakamlar gerçek rakamın çok altında. Mültecilerin ülkeye gelmesiyle işsizlik rakamlarını artırdı. Üniversite bitiren insanların iş bulma sıkıntısı daha büyük. Öğrenciyim ve iş bulabileceğimi düşünüyorum. İşsizlik problemi var. İş beğenmemek de hak. Beğendiğimiz, sevdiğimiz işi yapmalıyız.”

Kemal Samut
“Kadınlarda işsizlik rakamlarının fazla olması normal. Erkekler ataerkil toplumdan dolayı daha rahat iş buluyorlar. İşsizlik rakamlarının fazla olması liyakatsizlikten kaynaklı. Uluslararası ilişkiler okuyorum. Ekonominin kötülüğünden kaynaklı insanlar iş beğenmeyebilir. Çok fazla üniversitenin olması da gereksiz.”

Ahmet Caner Kaplan
“İşsizlik sorunu var ama insanlar iş de beğenmiyor. Ben işletmeme işçi bulamıyorum. İnsanlar rahata alıştı. Ben 3’üncü üniversitemi okuyorum ama boşuna. Sanki ilkokul okuyorum. Üniversiteye girmek de kolaylaştı. İnsanlar üniversite okuduğu için kibirleniyor. Mesele ekmek davası. İnsan her işte çalışmalı.”

Zeynep Batır
“İşsizlik sorunu var tabi ki. Yeni mezun gençlerden tecrübe istiyorlar. Yeni mezunlar o yüzden iş bulamıyor. Uluslararası ilişkiler okuyorum ama iş bulma konusunda umudum yok. İş beğenmeme olabilir. Her işi yapmak zorunda değiliz. KPSS’ye gireceğim ama olursa asıl amacım yurt dışına çıkmak.”
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 14 Temmuz 2022 17:34

Suriyeliler sevmem fakat onların yaptıkları işi yapcak bir Türk genci göremiyor um cep telefonları ndan fırsat kalırsa

2 1 Cevap Yaz
Alavere dalavere 14 Temmuz 2022 12:51

Daha önce marketlerde çalıştım, 7 yıl tecrübem var. Şu an İşkurun yönlendirdiği, personel ihtiyacı olan fabrikalara gidiyorum ve çalışabileceğimi söylüyorum. Fakat onlar tecrübe arıyorlar ve benim daha önce fabrikada çalışmışlığım, sadece 2 ay şeker fabrikası. Buna rağmen işe almıyorlar. Mantıksız ve haksız bir durum bu ! Hem eleman ihtiyacım var deyip, hemde gelen adamı seçmekte nedir? Hele bazısı var, sizin semte servisimiz yok diyor. Sizin semt dediğide alanönü, odunpazarında servislerin en çok geçtiği bölge olur. Sonra millet iş beğenmiyor hemi ??

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi