Eskişehirde suya zam: Yüzde 40!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirde suya zam: Yüzde 40!
A
a

Olağanüstü ESKİ Genel Kurulu’nda alınan kararla 29 Temmuz itibariyle geçerli olmak üzere şebeke suyuna yüzde 40 zam yapıldı.

Sütiş Eskişehir
Olağanüstü ESKİ Genel Kurulu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı.  Genel kurulda gündeme gelen 2022 yılı su satış ve kullanılmış suların uzaklaştırılması tarifesi ile ilgili madde görüşüldü. Söz konusu madde AK Partili Meclis Üyelerinin ret oyu vermesi nedeniyle oy çokluğuyla kabul edildi. Bunun üzerine 29 Temmuz itibariyle geçerli olmak üzere şebeke suyuna yüzde 40 zam yapıldı.

ZAMMA İHTİYAÇ DUYMUŞ OLABİLİR
Partisinin karşı oy gerekçesini açıklayan AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, “Daha önceki ESKİ oturumlarına zam tarifelerine güncelleme geldiği zaman 2019’da yüzde 75 civarında yapılan büyük zammın dışında bu zamana kadar enflasyon farkı olarak nitelendirilmiş bütün zamları oy birliği geçirdik. Burada daha önceki mecliste ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, bize yapmış olduğu sunumda zam gerekçesini bize net bir şekilde açıklamış ve artan enerji maliyetlerini baz alarak ve asgari ücrete yapılan zamdan dolayı ESKİ’nin zamma ihtiyacı olduğunu belirtmiştir. Evet 7-8 aydan beri, dünyada olduğu gibi ciddi anlamda enerji maliyetlerinde artış olmuştur. Dolayısıyla ESKİ’nin de çok önemli gider kalemini oluşturan enerji maliyetlerinden dolayı ESKİ’nin böyle bir zam kararı alma ihtiyacı duymuş olabilir” dedi.

VATANDAŞA İKRAM EDDEBİLİRDİ
Ulaşım ve su gibi konularda belediyenin vatandaşlara ikram yapması gerektiğini söyleyen AK Partili Özcan, “8 aydan beri 40 dolardan 120 dolara çıkmış petrol varil fiyatları gerilemiş olmasına rağmen, kimse bize makul zam olduğunu söylemesin. Belediyelerimizin vatandaşlarımıza enflasyonla ilgili mücadelede yapılabilecek en önemli iki faktörden bir tanesi, yani ulaşım ve su ile ilgili konularda bir sübvanse teklifimiz oldu. Yani bunu ellerinden geldiği kadar vatandaşımıza ikram etmeleri, bir fedakârlık yapmaları gerektiğini düşündük. Ama maalesef kasım ayındaki genel kurul beklenmeden bu 4 ay içerisindeki zammın farkını alabilmek adına böyle bir teklifle karşı karşıya kaldık. Bunu keşke kasım ayına bıraksaydık. Enflasyon farkını hesap etseydik. Vatandaşımıza anlatsaydık ondan sonra yapsaydık keşke” diye konuştu.

MALİYETLER ÇOK ARTTI
Artan maliyetlere dikkat çeken CHP Meclis Üyesi İbrahim Arslan, “Zam çok kötü bir şeydir. CHP olarak uygulanan ekonomik politikalar nedeniyle insanlarımızın hayatına değen iğneden ipliğe yapılan zamların tümüne karşıyız. Ancak bu politikaların hiçbirinden de sorumlu değiliz. Ama aldığımız kararlarda da mevzuata uymak zorundayız içimiz kan ağlasa da. Kasım ayını bekleyemezdik. Çünkü kanun emrediyor” şeklinde konuştu. Ayrıca bir önceki Olağanüstü ESKİ Genel Kurulu’nda Kazım Kurt tarafından sunulan önerge de kabul edildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İsmail 30 Temmuz 2022 12:08

Suyun belediyeye maliyeti nedirki %40 zam yapılıyor

0 0 Cevap Yaz
Can 29 Temmuz 2022 15:53

Geçmiş olsun en pahalı ulaşımda bizde En pahalı içilmeyen suda turkiyede birinciyiz

3 7 Cevap Yaz
Kamil çetin 29 Temmuz 2022 11:52

Zamlar zorunluluk anladıkta 1 agustostan geçerli olmalıydı. Bu ne acele.

2 8 Cevap Yaz
Hong Kong 29 Temmuz 2022 09:45

Bu memlekette gece yarısı sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ne çabuk unuttunuz?

3 4 Cevap Yaz
Mustafa 29 Temmuz 2022 02:23

Yahu üç gün sonra uygulanmaya başlasaydınız.

4 13 Cevap Yaz
Ercan 29 Temmuz 2022 00:17

Zam 1 Ağustostan geçerli olsaydı. Vatandaş perişan olmasaydı. Ölür müydünüz?

3 14 Cevap Yaz
Yok artık. 28 Temmuz 2022 22:35

Hep sığınacak gerekçeleri olur zaten.

5 12 Cevap Yaz
ali 28 Temmuz 2022 22:02

Tebrikler SOSYAL BELEDİYECİLİK ,TEBRİKLER YILMAZ HOCA!!!!!!!!!!!

7 18 Cevap Yaz
Esk26 28 Temmuz 2022 21:43

Yakında 6 ayda bir yıkanacaz devlet senede 2 kere z yapıyor zaten bide bu eski ilave 2 kere zam yapıyor oluyor semede 4 kez zam Allah'ınizdan bulun ne diyim

5 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi