Eskişehir yalnızlığı seviyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir yalnızlığı seviyor
A
a

Eskişehir, TÜİK verilerine göre otuz büyükşehir içerisinde tek kişilik hanelerin en fazla olduğu il oldu

Sütiş Eskişehir
Eskişehir özel haberi: Eskişehir, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelindeki otuz büyükşehir içerisinde, tek kişilik hanelerin en fazla olduğu il oldu. 2018 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Eskişehir'de yer alan tek kişilik hanelerin oranı %23,9.

Tek kişilik hanelerin en az olduğu büyükşehir Diyarbakır oldu
Büyükşehirler arasında %9 ile Diyarbakır, tek kişilik hanelerin en az olduğu büyükşehir oldu.Diyarbakır’ı sırasıyla %9,3 ile Van, %9,9 ile Şanlıurfa, %10,9 ile Kahramanmaraş, %11,3 ile Mardin ve Gaziantep izledi.

Tek çekirdek aileden oluşan hanelerin en fazla olduğu büyükşehir Kayseri oldu
Tek çekirdek aile olarak ifade edilen yalnızca eşlerden veya eşler ve çocuklarından veya tek ebeveyn ve en az bir çocuktan oluşan hanelerin oranının en fazla olduğu büyükşehir %72 ile Kayseri oldu. Kayseri’yi sırasıyla %70,7 ile Gaziantep, %69,8 ile Kahramanmaraş, %69,7 ile Ankara ve %69,6 ile Hatay takip etti.

Tek çekirdek aileden oluşan hanelerin en az olduğu büyükşehir Ordu oldu
Tek çekirdek aileden oluşan hanelerin en az olduğu büyükşehir %60,4 ile Ordu oldu. Ordu’yu sırasıyla %60,5 ile Muğla, %61,3 ile Trabzon, %61,8 ile Samsun ve %62,6 ile Eskişehir izledi. 

 
Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi