Liseyi siyasete kaptırmayız!

Emek ve 71 Evler mahallelerinde lise olmadığını Eskişehirliler tam 5 yıl önce Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru’nun Emek Mahalle Meclisi ile birlikte yaptığı açıklamadan öğrendi…

22 Mart 2024 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Emek ve 71 Evler mahallelerinde lise olmadığını Eskişehirliler tam 5 yıl önce Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru’nun Emek Mahalle Meclisi ile birlikte yaptığı açıklamadan öğrendi…
Özellikle eğitimle ilgilenenlerin 55 bin nüfuslu Emek Mahallesi ile 35 bin nüfuslu 71 Evler Mahallesi’nde Lise olmamasının şaşkınlığı içindeydiler…
Emek Mahalle Meclisi, Konsey başkanı İsmail Kumru ile birlikte 5 yıl boyunca konuyu gündemde tuttular. Her gelen Milli Eğitim Müdürü’nü ziyaret ettiler…
Hep aynı soruyu ve konuyu gündeme taşıdılar:
-Lise ne zaman yapılacak?
Her görüşmede çeşitli sözler aldılar.
Müjdeyi ise geçen yıl Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre vermişti:
- Emek Mahallesi’ne 32 derslikli Anadolu Lisesi’nin yapımı bakanlığın 2023 yatırım programına alındı…
Zemin etüdü yapıldı, projeleri çizildi. İhale süreci başlamıştı…
Emek Mahallesi sakinleri bu müjdeye çok sevinmişti. Seçim süreci başlayınca Emek’te lise olmaması bir kez daha gündeme geldi. AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp, anında açıklama yaptı:
- Emek Mahallesi'nin yıllardır ihtiyacınız olan lisemizin ihale süreci tamamlandı ve ruhsat işlemlerinin ardından ihaleyi alan firma tarafından lisemizin yapımına en kısa sürede başlanacaktır.
Özkan Alp’i tanıyoruz, açıklamasını da iyi niyetle yaptığını düşünüyoruz.
Ancak!
Kent Konseyi başkanı İsmail Kumru, Alp’in bu açıklamasına hem içerlemiş hem de kızmış. Kumru diyor ki:
- Bir belediye başkan adayının uzun süredir talep ettiğimiz liseyi siyaset malzemesi yapmasını kaygıyla takip ediyoruz.
Kumru, sonuna kadar haklı…
Alp,  liseyi isteyen, konuyu gündeme getiren, 5 yıl boyunca çaba gösteren mahalle meclisi ve Odunpazarı Kent Konseyi’ni de hatırlasa, emin olun müjdenin yankısı daha çok olurdu!


 

MAHALLEYİ FUTBOLCULAR YÖNETSİN!

Bir dönem Eskişehir’in önemli profesyonel futbolcularından olan Ümit Demirörs, öz memleketi Bozüyük’ten muhtar adayı oldu. Çocukluk arkadaşım olan Demirörs, Eskişehir Şekerpor ve Bozüyükspor’da profesyonel oynadıktan sonra jübilesini yaptı. İş yaşamını Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde sürdürdükten sonra Emekli olan Demirörs Bozüyük’e yerleşti. Demirörs, Bozüyük’ün merkez mahalleleri arasında yer alan Kasımpaşa Mahallesi’ne muhtar adayı oldu. Bozüyük ADD ve Bozüyük Dostları Derneklerinde yöneticilik de yapan Demirörs, Kasımpaşa Mahallesi’nde oldukça iddialı. 
Futbolcuların büyük çoğunluğu “yönetme” konusunda kabiliyetli. Arkadaşım Demirörs’te seçilmesi durumunda projeleriyle Kasımpaşa’yı Bozüyük’te farklı bir yere taşır diye düşünüyorum. Mahalleleri futbolcular yönetse emin olun, mahalleler daha çevreci, daha sağlıklı olur.
 

SEÇMEDİKLERİNİ SAVUN!

Arthur Schopenhauer, şöyle diyor:
-Doğumdan beş dakika sonra adınıza, dininize, uyruğunuza, mezhebinize karar veriyorlar. Siz de hayatınızın geri kalanını seçmediğiniz şeyleri savunarak geçiriyorsunuz.
…/…
Bizim ülkemizde buna bir de siyasi partiyi ekleyebiliriz. Doğuştan siyasi görüşü belli olarak doğanlar ve bunu bir türlü değiştiremeyenler öyle çok ki!
 

TAYİNLERİ ÇIKMIŞ!

2019 seçimlerinde Hamamyolu’ndaki bir resmi kurumda 56 seçmen ortaya çıkmıştı. O dönem Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt isyan etmişti:
- Bir evde 56 seçmen olur mu?Hamamyolu’nda böyle bir şey tespit edildi. Hamamyolu’ndaki resmi kurumda 56 tane seçmen var.
…/…
Araştırdık bu seçmenler bu sene de var mı diye…
Yoklar…
Peki ne olmuş!
Kimse bilmiyor ama sanırım tayinleri çıkmış!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Görmezden gelin, ses etmeyin, cevap vermeyin. Sessizlik herkesi mahveder.
Charles Darwin
 

 GÜNÜN KARİKATÜRÜ


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Selami D. 22 Mart 2024 09:40

sayın kent konseyi başkanı 24 kasım ilk okulu içinde çalışma yapsın

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi