Eskişehir'e yarım milyar dolar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e yarım milyar dolar!
A
a

Eskişehir içerisindeki ihracatçı firmalara Türk Eximbank'tan 427 milyon dolar katkı sağlandı

Sütiş Eskişehir
Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar, ETO bünyesinde faaliyet gösteren irtibat bürosu sayesinde Eskişehir’deki ihracatçı firmalara 271 milyon dolar kredi ve 156 milyon dolar sigorta desteği olmak üzere toplam 427 milyon dolar katkı sağladıklarını açıkladı

Eskişehir Ticaret Odası üyeleri için Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. ETO Meclis Salonu’ndaki toplantıda, Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar ve Ankara Pazarlama Müdür Yardımcısı Selin Çalışkan tarafından ihracatçıların yararlanabileceği kredi ve sigorta programları hakkında bilgi verildi. Toplantıda konuşan Baydar, Türk Eximbank’ın, ihracatçıları, ihracata yönelik üretim yapan imalatçıları ve yurt dışında faaliyet gösteren girişimcileri kısa, orta-uzun vadeli nakdi ve gayrı nakdi kredi programları ile desteklediğini söyledi.

İRTİBAT BÜROSU SAYESİNDE
Kuruluş olarak Türkiye’nin ihracatını geliştirmek, ihracat yapmak isteyen firmaları teşvik etmek için çaba gösterdiklerini belirten Baydar, bu hedef doğrultusunda, Eskişehir Ticaret Odası’nın talebiyle Türk Eximbank Eskişehir İrtibat Bürosu’nu faaliyete geçirdiklerini kaydetti. 13 ay önce hizmete sunulan Türk Eximbank Eskişehir İrtibat Bürosu sayesinde Eskişehir’deki firmalara kayda değer bir katkı sağlıklarını da belirten Baydar, büro aracılığı ile Eskişehir’e 271 milyon dolar kredi ve 156 milyon dolar sigorta desteği olmak üzere toplam 427 milyon dolar kaynak aktarıldığını dile getirdi. Toplantıda Türk Eximbank Ankara Pazarlama Müdür Yardımcısı Selin Çalışkan tarafından Kısa Vadeli Krediler, Orta-Uzun Vadeli Krediler, Döviz Kazandırıcı Hizmetler Kapsamındaki Krediler, İhracat Kredi Sigortası, Ülke Kredi ve Garantileri hakkında bilgi verilerek, ETO üyelerinin soruları yanıtlandı.

BİR YILDA REKOR DESTEK YAĞDI 
AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay ile ETO Başkanı Metin Güler’in girişimleriyle, ihracatçılara destek olmak için açılan Türk Eximbank Eskişehir İrtibat Bürosu, Eylül 2017’de törenle açılmıştı. Açılış törenine AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar, ETO Başkanı Metin Güler ve çok sayıda yetkili katılmıştı. AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı Eskişehir’in yüksek teknoloji ihracatında Türkiye’de 6. sırada olduğunu belirterek Türk Eximbank’ın şehrimizde irtibat bürosunun açılması ile birlikte Eskişehir’in daha üst sıralara yükselmesini umut ettiğini söylemişti. Bir yıl gibi bir sürede Eskişehir’de ihracatçılara sağlanan kredi ve sigorta desteğinin 427 milyon dolara ulaştığı açıklandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
AHMET 19 Ekim 2018 13:18

bu paran ın bi kısmı esesimize aktarılmalı

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi