Sakallı O İddiaları Yalandı Ama…

Önceki gün yazımda Ak Parti kulislerinde sıkça dillendirilen bir gelişmeye yer verdim ve Burhan Sakallı’nın Ak Parti Eskişehir İl Başkanı olabileceğini dile getirmiştim

1 Aralık 2021 08:42
A
a
Sütiş Eskişehir
Önceki gün yazımda Ak Parti kulislerinde sıkça dillendirilen bir gelişmeye yer verdim ve Burhan Sakallı’nın Ak Parti Eskişehir İl Başkanı olabileceğini dile getirmiştim.
 
Hatta sadece Sakallı değil onunla birlikte Serhat Tunç ve Hasan Tuç gibi iki önemli isminde ilçe başkanı olarak göreve gelebileceği ve partinin direksiyonunda bir değişim olabileceği konuşuluyor dedim.
 
Aynı gün Ak Parti MKYK üyesi Burhan Sakallı iddialarıma sosyal medya hesabı ve farklı medya mecralarından cevap verdi. Sakallı "Bazı yayın organlarında gündeme getirildiği için açıklama gereği duyuyorum Partimizin kurulduğu günden bu zamana hiçbir dönemde Ak Parti Eskişehir il başkanlığı ile ilgili bir gündemim olmamıştır, bundan sonra da olamaz Ben Ak Parti MKYK üyesiyim, siyaset yapacağım yer bellidir" dedi.
 
Yani kulislerde konuşulan ve benim belki partililerin isteği ve tahmini birbirine karışmıştır dediğim iddiaları yalanladı. Kendisi bu iddiaları kesinlikle diyerek reddettiği için elbette ısrarcı olmanın anlamı yok. Fakat söz konusu Ak Parti olduğu için birkaç satır ekleme yapmak istedim.
 
Birincisi Ak Parti’de herhangi bir isimle ile ilgili herhangi bir iddia ortaya atıldığında buna cevap vermesi ve doğrudur, böyle bir düşüncem var” dediğine bugüne kadar tanık olmadım.
 
İkincisi Ak Partililer sıklıkla Ak Parti içinde görev istenmez, görev tevdi edilir derler. Yani il başkanlığı, bakanlık, bakan yardımcılığı veya MKYK üyeliği istenmez, verilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle bir görevlendirme yaptığında ben düşünmüyorum diye reddeden de pek karşımıza çıkmadı.
 
Son olarak siyaset gelecek planlarının sıklıkla değiştiği bir müessesedir. Yani bugün yaptığınız açıklamanın hükmü yarının koşullarında değişebilir.
 
Malumunuz Burhan Sakallı’da geçmiş yıllarda da aktif siyaseti kesinlikle bıraktığını dile getirmişti.
Sakallı 18 Temmuz 2016 tarihinde Pazaryeri Belediyesi Kültür ve Turizm Danışmanlığına getirildiği yönündeki iddialara karşı şunları ifade etmişti;  “Son günlerde şahsımla ilgili haber sitelerinde, sosyal medya hesaplarında ve köşe yazılarında yer alan 'Pazaryeri Belediyesi Turizm ve Kültür Danışmanlığı'nı üstlendiğim ve siyasete giriş sinyalleri verdiğim konulu haberler tamamen asılsızdır. Anılan belediyede resmi ya da gayri resmi kesinlikle bir görevim bulunmamaktadır. Ayrıca aktif siyasetten kesin bir biçimde uzaklaştığımı, ilerisi için de bu tür bir uğraşım olmayacağını bir kez daha yineliyor saygılarımı sunuyorum
 
Sözün özü ne bir iddia ile göreve gelinir, ne de o iddia yalanlandığı için hükümsüzdür.
Rahmetli Süleyman Demirel’in de dediği gibi siyaset söz konusu ise “Dün dündür, bugün bugündür”
 
Saygılar …
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi