Eskişehir'de yüzde 200 zam şoku!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yüzde 200 zam şoku!
A
a

Eskişehir'de okul öncesi eğitim kurumlarına yapılan yüzde 200 oranındaki zammı eleştiren Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, bu zammın TÜİK'in enflasyon rakamlarını geride bıraktığının altını çizdi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Valiliğinin, Komisyon kararı ile 2022 - 2023 Eğitim ve Öğretim yılı için okul öncesi eğitim kurumları ücretlerine yüzde 200 zam uygulaması tepkiye neden oldu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, "Ülkede enflasyon geçici, sıkıntı yok diyen kamu yönetimi Eskişehir’de okul öncesi eğitim kurumlarına yüzde 200 zam yaparak TUİK' in enflasyon rakamlarını geride bıraktı. Bu eğitim döneminde 100 lira olan ücret gelecek eğitim döneminde 300 lira olacak. 
Eskişehir Valiliğinin Komisyon kararı ile 2022 - 2023 Eğitim ve Öğretim yılı okul öncesi eğitim kurumlarında yapılan bu artışı kabul etmek mümkün değildir." ifadelerini kullandı.
Alınan kararın, kamusal eğitimin bittiğinin göstergesi olduğunu belirten Alkan, bu kararın alınmasına yol açan ekonomik verilerin açıklanmasını isterken, asgari ücretli ailelerin çocuklarını okul öncesi kurumlara artık göndermesinin zor olacağının da altını çizdi.

 
Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftelerli 1 Haziran 2022 11:39

Faik hocam doğru söylüyor

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi