Eskişehir'de vatandaş tepkili: Kuyruklara mahkum olduk!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vatandaş tepkili: Kuyruklara mahkum olduk!
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, banka önünde promosyon kuyruğu çilesi çeken emeklilerin dertlerini dinledi

Sütiş Eskişehir
Özel bankaların önünde saatlerce promosyon işlemleri için kuyruk bekleyen emekliler ve ailelerinin dertlerini dinleyen Süllü, “Yüksek enflasyon rakamları ile açlık sınırının çok altında maaş alan, alım gücü her geçen gün düşen emekliler, bir kereliğine de olsa alacakları banka promosyonları ile rahat nefes alabilmek için, saatlerce kuyruklarda bekliyor. Geçim sıkıntısı içinde olan emeklilere kamu bankaları yaklaşık 750 TL promosyon ödemesi yaparken özel bankaların rekabeti ile 7 bin TL’ye varan promosyon ödemeleri, kuşkusuz emeklilere cazip gelip geliyor.  Ülkemizde yaklaşık 3 milyon 600 bin emekli, ne yazık ki son günlerde   kamu bankalarının maaş promosyon bedellerinin düşük olması nedeni ile özel bankalara emekli maaşlarını taşımaya çalışıyor. Yıllarca verdikleri hizmet karşılığında en rahat edecekleri dönemde emeklilerin, böylesi bir çileye mahkûm edilmeleri kabul edilemez” dedi. 
 Jale Nur Süllü, emeklilerin bu çileyi çekmemesi için, kamu bankalarının emekli promosyon tutarını özel bankalar seviyesine çıkarması ve promosyon artışlarının bir düzenleme ile belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

EMEKLİLERİ BANKA KUYRUKLARINA MECBUR ETTİLER
Kuyrukta bekleyen bir vatandaş “81 yaşında annem ile bankada promosyon kuyruğundayız. Yazık değil mi bu kadar insana. Kamu bankaları 750 TL veriyor. Özel bankalar 7.500 TL veriyor. Saatlerdir güneşin altında banka kuyruğunda bekliyoruz. Bizi özel banka kuyruklarına mecbur ettiler.” diyerek Eskişehir Milletvekili Süllü’ye yaşadıkları çileyi anlatırken, bir diğer emekli, “3500 TL maaş alıyorum. 2000 TL kira veriyorum. İki çocuğum üniversite okuyor. Nasıl geçinecek bu insanlar?” diyerek geçim derdini özetledi.   “Tarım Kredi kuyruğu, banka promosyon kuyruğu ile vatandaşı kuyruklara mahkûm eden tek adam düzeninin değişmesi gerekiyor.” diyen CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında emeklilerin hak ettiği yaşam standardına kavuşacağını ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği gibi, en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olacağını söyledi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ertuğrul gazi 18 Ağustos 2022 20:58

Jale hanım bırakın artık bu işleri siz bildiğim kadarıyla doktorsunuz siz neden hastane kuyruklarını kaldırmadınız

1 1 Cevap Yaz
Seçmen 18 Ağustos 2022 19:14

Vatandaş kendi menfaatine yararına olan bir durum için sıra bekliyor kaldı ki ak parti olmasaydı maaş promosyonu da olmazdı bunuda söyleyin vekil olmak dürüst olmayıda gerektirir.

3 1 Cevap Yaz
Arif 18 Ağustos 2022 18:34

23 bin lira emekli maaşı alıyorum. Bana ne kadar promasyon verecek.

0 0 Cevap Yaz
eses 18 Ağustos 2022 10:22

Belediye büfeleri önünde bekleyenleri de dinlemenizi tavsiye ederim. Siyaset olarak sürekli açık arayan ve onun üzerinden yürüyen bir anlayış güderseniz inandırıcılığınızı kaybedersiniz.kendiniz 20 yılda belediyecilik olarak ne yaptınız eksikleriniz nedir sorusunu vatandaşa sorun ve sorunlar için çözüm üretin. bırakın hükümetin kuyruğuna takılmayı. Sorunlardan birkaçı kütahya ve şair fuzuli caddesi üzerinde bulunan batakhaneler bu caddelerdeki yamalı bohçaya dönen kaldırımlar otobana çıkış cepleri.bunun gibi

8 10 Cevap Yaz
Recep Erdil

Kardeşim, olaylara yanlış açıdan bakıyorsun. Belediye büfelerinde kuyrukta olan insanlara sorsalar, en sonunda laf dönüp dolaşacak  hükümeti bulacak. Yılmaz Büyükerşen, dört dörtlük bir belediyecilik sunmuyor zaten. Eksikleri gedikleri, senin söylediğin gibi çözüme ulaştırmaları ve vatandaşa danışarak, ne istiyorsunuz diye sorarak kapatmalı. Gece kulüpleri yıllardır var bahsettiğin bölgelerde. Bunlara ruhsat verilmesini eleştiriyorsun haklısın fakat belediyede her partinin temsil ettiği bürokratlar komisyonlar kurarak buna karar veriyor. Sen sadece belediye başkanları tek başına şak diye buna karar veriyor zannediyorsun. Belediye yönetimi Chp de olabilir ama diğer partiler, özellikle Akpliler ve diğerleri bu bahsettiğin eksikler tamamlansın diye mecliste niye çaba göstermemişler? Yıllardır akp belediye meclisinde çoğunlukken, neden muhalefet yapmak yerine, yapıcı olup destek olacaklarına köstek olmuşlar?

0 0
Hani ? 18 Ağustos 2022 10:15

Yahu bu bankalar değil mi, şöyle dijitaliz böyle teknoloji kullanırız diye her gün kendi reklamını 1500 defa yayınlatan ? Emekliyi kuyrukta bekletene kadar, o çok övdükleri dijital teknoloji ile emeklileri telefonla arayıp işlemlerini halletselerde şu övündükleri reklamlar boşa gitmese olmaz mı ?

4 6 Cevap Yaz
Emenike 18 Ağustos 2022 10:09

Sanki bedava domates dağıtsalar kuyruğa girmiyecekler. Bedava para kuyruğu işte ne olsun ?

1 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi