Eskişehir'de tramvayda bunu yapmanın cezası 581 lira!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de tramvayda bunu yapmanın cezası 581 lira!
A
a

Ulaşım araçlarının yanı sıra görevli ekipler, ayrıca duraklarda da denetim yaptı. Binlerce kişinin Eskartları kontrolden geçirildi. Tramvaylara kaçak yollar ile bindikleri tespit edilen şahıslara 581 lira idari para cezası kesildi.

Sütiş Eskişehir
Kontrollerin devam edeceğini hatırlatan yetkililer "6 lira vermemek için 581 lira ödemeyin" uyarısında bulundu.Araçlara maskesiz bindikleri belirlenen şahıslara da gereken uyarının yapıldığına dikkat çeken yetkililer "Her gün 8 tramvay hattında gerçekleştirilen denetimlerde binlerce  kişinin biletleri kontrol ediliyor. Denetimlerde hem bilet almadan geçiş yapanlar hem de başkalarına ait kişiselleştirilmiş kartları kullananlara cezai işlem uygulanmaya devam ediyor. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’ye 1 sayılı bendine göre ‘Emre Aykırı Davranış’ suçundan belirlenen cezalarda bilet basmadan yolculuk yapanlara ve başkalarının kartını kullananlara 2022 yılı için belirlenen tutara göre 581 Türk Lirası para cezası kesiliyor. Ücretsiz veya indirimli kartın başkasına ait olduğu tespit edilen Eskartlara ise zabıta ekipleri tarafından el konuluyor"şeklinde açıklama yaptılar.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sessizlikten cesaret 12 Mayıs 2022 01:16

Kardeşim, biletsiz yolculuğu engellemesi gereken sadece belediye değil ki; Gidin bakın, alanönü gibi başı boş bırakılan duraklara. Kendini bilen insan bilet kullanıyor zaten ama hemen ardından en az üç, dört kişi o durağa elini kolunu sallayarak biletsiz giriyor. Az önce bilet basan vatandaşlar bunlara bu hususta hesap sorma hakkına, hayırdır biz biletli siz biletsiz ne ayaksınız ? diye sormak hakkına sahipler ama sorulmayan her hesap bu gibi arsız ve ahlaksızlara meydan bırakıp cesaret veriyor. Bu yazdığımdan belediyeyi savunduğum anlamı çıkarmasın kimse.. Aksine eğer sizlerin iki dakika önce bilet bastığınız bir durağa elini kolunu sallayarak gelen bedavacı tipler ile iki dakika sonra gelecek aynı tramvaya binmek içinize siniyorsa tabi orası ayrı, sizi enayi yerine koymaları ise apayrı bir durumdur

1 3 Cevap Yaz
Takipçi 26 12 Mayıs 2022 00:56

Kapatacaksın tüm tramvay duraklarının üstünü sağını, solunu birde insan boyu turnike... Kartı basan bu insan boyu turnikeleri geçip kapalı durağa girecek ve tramvay gelince binip gidecek.. İnişlerde zaten turnikeler kilitsiz, insanlar güvenle o duraktan çıkacak. Bunun çözümü budur. Herkese para cezası verene kadar, kaçak biniş yapana göz açtırmayacaksın. Yoksa hem personel masrafı, hem zaman israfı, hemde kaçak bilet zararından kurtulamazsın.

1 3 Cevap Yaz
Mühendis bey 11 Mayıs 2022 19:36

Bunların çoğuna ceza yazılmıyor, indiginiz yerde basın deyip geçiyorlar.

4 11 Cevap Yaz
Hong Kong 11 Mayıs 2022 16:19

Yetmez, bilet kullanan dürüst vatandaşlarin hakkına girenlere daha yüksek para cezası yazsınlar.

1 21 Cevap Yaz
Esesli 11 Mayıs 2022 16:13

Gene de kaçak yarıdan fazlası...

0 19 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi