Eskişehir'de satışlar durdu, umut gurbetçilerde!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de satışlar durdu, umut gurbetçilerde!
A
a

Eskişehir’de ev satışlarının düşük olduğunu söyleyen Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, “Gurbetçileri bekliyoruz. Geçen sene pek gelemedi gurbetçiler. Umudumuz gurbetçilerde diyebiliriz. Geçen sene gelmedikleri için bu yıl bulundukları şehirlere yatırım yapacaklar diye düşünüyorum” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri: Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası hakkında açıklama yaptı. Pandemi nedeniyle şehir merkezinde ev üretilmediğini belirten Çelik, inşaat maliyetlerindeki artışla beraber fiyatların yükseldiğini ifade etti. Şehir merkezinde müşterilerine kiralık ev bulmakta zorlandıklarını söyleyen Çelik, “Covid-19 nedeniyle şehir merkezinde istediğimiz kadar inşaat üretimi olmadı. Bundan dolayı, şehir merkezinde yeni ev üretimi olmamasından kaynaklı şehir merkezinde ev bulmaya çalışan müşterilerimize ev bulmakta zorluk çekiyoruz. Piyasaların yükselmesiyle de Eskişehir’in merkezinde ev kiralarında çok fazla artış var. 1.500 ile 3.500 lir arasında değişen kiralarımız var şehir merkezinde.  Eylül ayı ile birlikte muhtemelen üniversitelerimiz açılacak. Dört gözle bunu bekliyoruz. Hem şehrimiz bunu bekliyor hem de sektörümüz bekliyor. Üniversiteye yakın yerlerde evler hep boş şu an” diye konuştu.

FAİZ ORANLARI DÜŞÜRÜLSÜN
“Faiz oranlarının da bir an önce indirilmesi ve piyasalara hareket gelmesini bekliyoruz” diyen Çelik, “Şehir merkezinde inşaat üretimi olmadı pandemi döneminde. İnşaat ruhsatları alınamadı. İnsanlar doğru düzgün çalışamadı. Batığımızda fiyatlara yeni yapılan gayrimenkullerde yüzde 30, 35 oranında artış olduğunu görüyoruz.  İnşaat girdi maliyetleri de yükseldi. Demirin şu anda 8 bin lirayı geçtiğini görüyoruz. Bir dönem doların düşmesine rağmen hala bunların yükselmesine biz de anlam veremiyoruz. İnşaat girdilerinde yüzde 30, 35 oranında zam var. Bu bizleri de korkutuyor. Banka faiz oranları yüksek şu anda. 1.40, 1.45 civarında. Bu faiz oranlarının da bir an önce indirilmesi ve piyasalara hareket gelmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

GURBETÇİLERİ BEKLİYORUZ
Umutlarının gurbetçilerde olduğuna dikkat çeken Çelik, “Ev fiyatlarında ya da kiralarda bir düşüş olmaz. Bu maliyetler bu kadar yüksekken düşme bekleyemeyiz. Hele ki yeni yapılan gayrimenkullerde. Eskişehir’de fiyatların düşmesi için imarlı arsa üretilmesi gerekir. Bu bir nebze rahatlama olur. Şu anda ev satışları da düşük. Gurbetçileri bekliyoruz. geçen sene pek gelemedi gurbetçiler. Şu anda Almanya, Fransa, Belçika gibi ülkelerin uçuşları Türkiye’ye açtığını görüyoruz. Umudumuz gurbetçilerde diyebiliriz. Geçen sene gelmedikleri için bu yıl bulundukları şehirlere yatırım yapacaklar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tahir 25 Haziran 2021 18:19

Emlakçı ve inşaatçılar Türkçeyi unutmuşlar galiba.Lokasyon ,lasman gibi yabancı kelimelerle milleti kandırmaya çalışıyorlar.

0 0 Cevap Yaz
Çiğdem 25 Haziran 2021 15:56

Tabii faizi düşürsünler evlere zam yapılsın, konut kredisi düşmeden önce 350 bin denilen ev faiz indirimden sonra 750 bin dendi. Yuhh diyorum başka da birşey demiyorum

0 9 Cevap Yaz
Kaan 25 Haziran 2021 11:55

Ev fiatları emlakçıların insafına kalmış.Dört direk dört tuğla..500-600 bin tl.Yerseniz.

2 10 Cevap Yaz
AŞK-I ŞEHİR 25 Haziran 2021 10:15

Emlak sektörü ve emlakçılar aç kurt gibi Alamancıları bekliyorlar gelselerde kanlarını emsek diye. İzin döneminde esnaf bayram ediyor Alamancıların sırtından 1 e 3 kazanıyorlar 2 aylık izin döneminde tüm esnaf yıllık hatta 2 yıllık kazanç sağlıyorlar. İzin döneminden sonra Alamancıları amma İNEK gibi SAĞDIK diye zevkleriden dört köşe oluyorlar. Esnafımız akıllı Alamancılar geri dönerken KOYUNLAR seneye SİZLERİ yine bekleriz su gibi gidin su gibi gelin diye arkalarından kovalar dolusu su döküyorlar.

1 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi