Eskişehir'de satırla öldürülmüştü, savcı "canavarca his yok" dedi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de satırla öldürülmüştü, savcı "canavarca his yok" dedi!
A
a

Ayşe Tuba Arslan'ı satırla öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yalçın Özalpay, karara itiraz etti.

Sütiş Eskişehir
23 kez şikayet edilmesine rağmen Ayşe Tuba Arslan'ı satırla öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yalçın Özalpay, karara itiraz etti. Savcının haksız tahrik indirimi uygulanmasını talebine tepki gösteren Ayşe Tuba Aslan Dava Komitesi, tüm kadınları dava sürecini takibe çağırarak, “Savcılığın bu mütalaası kadın cinayetlerinin önünü açan bir zihniyetin ürünüdür ve kabul edilemez” dedi.
Eskişehir’de boşandığı Ayşe Tuba Arslan’ı ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan’ ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Yalçın Özalpay’ın davası bir üst mahkeme olan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi’ne taşındı. İstinaf savcısı, olayda ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek’ öldürme suçunun koşullarının oluşmadığı ve Aslan’ın sadakat yükümlülüğüne uymadığı gerekçesiyle Özalpay’ın ‘haksız tahrik altında tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan cezalandırılması gerektiğini belirterek cezada indirim talep etti.

ERKEK ADALETİN SOMUT ÖRNEĞİ
Savcının haksız tahrik indirimi talebine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Ayşe Tuba Aslan Dava Komitesi Avukatları, “Savcılığın bu mütalaası kadın cinayetlerinin önünü açan bir zihniyetin ürünüdür ve kabul edilemez. Erkeklerin kadınları öldürme hakkı olduğu düşüncesinin bir ürünü olan “kadın cinayetlerindeki haksız tahrik” senaryoları, tüm kadın cinayeti davalarında katil erkeklerin sığındığı en basit savunma aracıdır. Namus kisvesi ve aldatma bahaneleri kadın cinayetlerinde en çok başvurulan savunma aracı olmasının sebebi yargı tarafından bu savunmaların kabul görüyor oluşudur.  Ayşe Tuba’nın bir kez bile çığlığını duymayan yargı; boşanma davasında bile delil sayılmamış, mesnetsiz ve içeriği anlaşılmayan belge ve bilgileri adeta tırnaklarıyla kazıyıp bularak erkek lehine indirim yapılması büyük çaba içine girmiştir. Savcılığının verdiği bu mütalaa erkek adaletin en somut örneğidir” ifadelerini kullandı.

TÜM KADINLAR DAVAYI TAKİP ETMELİ
Tüm kadınları Ayşe Tuba Arslan’ın davasını takip etmeye çağıran avukatlar açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “Savcılığın bu mütalaasına rağmen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını onamalıdır. 25 Haziran 2021 tarihinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinde görülecek dava kadınların yaşam haklarına yapılan saldırıların yargı tarafından himaye edilip edilmeyeceği anlamında önemli gösterge olacaktır. Bu dava 23 kez başvurmasına rağmen korunmayan Ayşe Tuba’nın 24. başvurusunda da adaleti bulup bulamayacağını gösterecektir. Ayşe Tuba İçin Adalet isteyen tüm kadınları dava sürecini takibe çağırıyoruz.”
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi