Eskişehir'de sahte rapor çetesine darbe! Tam 41 kişi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sahte rapor çetesine darbe! Tam 41 kişi...
A
a

Eskişehir'de emeklilik, ÖTV indirimi ve çalıştıkları iş yerlerinde pozisyon değişikliği gibi ayrıcalıklardan faydalanmak için usülsüz veya sahte heyet raporları sağlayan çete çökertildi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu sahte sağlık raporu çetesi çökertildi. Sağlık raporu talebinde bulunan kişilere emeklilik, ÖTV indirimi ve çalıştıkları iş yerlerinde pozisyon değişikliği gibi ayrıcalıklardan faydalanmaları için usülsüz veya sahte heyet raporları sağlayan çetenin aralarında 4 kamu görevlisi de bulunan 41 üyesi hakkında operasyon yapıldı.
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin çalışmalarının ardından, Eskişehir merkezli üç farklı ilde Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık, Resmî Belgede Sahtecilik ve Haksız Kazanç Sağlama suçlarından yapılan operasyonlarda 6 şüphelinin evlerinde heyet ve SGK raporları ele geçirildi. 35 şüpheli adli işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Bu işlemlere para karşılığı aracılık ve iş takibi yapan 5 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Güvenlik güçleri, 1 şüpheli şahsın yakalama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

 
Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi