Eskişehir’de onlara umut oldu: Türkiye’nin dört yanından onu arıyorlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de onlara umut oldu: Türkiye’nin dört yanından onu arıyorlar!
A
a

Akciğer kanserine yakalanan babasına gereken ilaçları karşılamadığı gerekçesiyle SGK’ya dava açan Avukat Furkan Emir Öge davayı kazandı. SGK’dan yaklaşık 600 bin lira geri ödeme alan Öge, bugüne kadar sonuçlanan davaların hepsini kazandıklarını söyledi. Öge, böyle bir durumla karşılaşan kişilere hukuki yola başvurmaları tavsiyesinde bulundu.

Sütiş Eskişehir
Kanser tedavisi için gerekli olan bazı ithal ilaçlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmıyor. Bu konuda SGK’ya dava açıldığı takdirde ise olumlu sonuçlanarak ilaçların bedeli alınabiliyor. Konuyla ilgili hukuk zaferi kazanan Avukat Furkan Emir Öge, tüm hasta ve yakınlarına böyle bir durumla karşılaşıldığında hukuki yola başvurmaları tavsiyesinde bulundu.

BABAM NEDENİYLE BAŞLADIM
Eskişehir’de avukatlık yapan Av. Furkan Emir Öge, akciğer kanserine yakalanan babası için gereken ilaçları karşılamamasından dolayı dava açtı. Davayı kazanan ve SGK’dan ilaçların bedelini alan Öge, süreci anlattı. 2019 ‘un Mayıs aylarında babası Muhammed Öge’ye akciğer kanseri teşhisi koyulduğunu söyleyen Öge, “Babama kemoterapi, radyoterapi klasik tedavi yöntemleri uygulandı. Bir kısmı fayda etti, bir kısmı etmedi. İstanbul’da tedavi gördüğümüz hastanede Okan hocamız, bize böyle bir tedavinin olduğunu, yapılan gen testleri uygun görüldüğü takdirde de tedavinin uygulanabileceğini söyledi. Biz de bunu kabul ettik, denemek istedik. Gerekli testler yapıldı, uygunluğumuz düşük çıktı. Açıkçası randıman alabileceğimizi söylemedi bize ama biz yine de her ihtimale karşı denemek istedik. Ardından başladık yaklaşık 2 buçuk ay kadar kullandık. Sonra ilk kontrolde tedavinin yüzde 60 kadar iyi seyrettiğine dair bir rapor çıktı. Ardından tedaviye devam ettik, 1 buçuk 2 sene kadar kullandık. Tedavi belli bir kısma geldikten sonra ben artık işin hukuki boyutuna yönelmek istedim. Bu sürece başlama, bu alanla ilgilenme sebebim babamla birlikte oldu” dedi.

800 BİN LİRA HARCANDI
İlaçların bedelinin 20 bin ila 120 bin lira arasında değiştiğini ifade eden Öge, “Bizim dönemimizde o zamanki dolar kurunu da baz alarak söylüyorum çünkü dolar kuru büyük bir etken. Yurtdışından ithal olan ilaçlar bunlar. Biz ilk başladığımızda aylık bize maliyeti 32 bin liraydı ilacın. Ardından bir indirim geldi 20 bin liraya kadar düştü, biz bıraktığımızda tedaviyi 22 bin liraydı. Şu an aynı ilaç 37 bin lira oldu. Bizim tedavi sürecinde yaklaşık 700-800 bin lira gibi bir rakam çıktı” diye konuştu.

DAVAYI KAZANDIK
O dönemde stajyer avukat olan ve bir avukat yakını aracılığıyla hukuki süreci başlattıklarını belirten Öge, “Hızlı bir şekilde davamızı Eskişehir’de açtık. Davalı SGK. Ardından tedbir kararını aynı gün çıkarttık. Tedbir kararı da şudur; Yani dava boyunca tedavinin kurum tarafından karşılanacağına dair bir karar. Bu karardan sonra biz tedaviye başladık, davamız devam etti. Bizim ödemiş olduğumuz yaklaşık 170 bin lira gibi bir bedel vardı. Sonrasında da bizim için karşılanan 500-600 bin lira gibi bir rakam oldu. Sonra biz davamızı kazandık. En uzun dava açıkçası benim kendi babam için sürdü, 2 sene sürdü dava” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN ARIYORLAR
Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşların kendisine ulaştığını söyleyen Öge, “Birinin hayatına dokununca farklı insanlar da artık öğrenmeye başladı. Herkes birbirinden öğrenince bana ulaşmaya çalıştılar. Ardından ilk davamı yine bir yakınım için açtım. Ondan sonra Türkiye çapında her yerden bana ulaşmaya çalıştılar. Kendileri için davaları açtık. Bu davaların bazıları mahkeme türüne göre 2 ay sürdü, 10 sürdü, 3 ay sürdü. Hızlı bir şekilde sonlandırmaya çalıştık. Şu zamana kadar da açıkçası olumsuz bir şeyle karşılaşmadık. Bütün müvekkillere söylüyorum bir hasta yakını olarak; dava kazanılır, kaybedilir, bu süreç illaki bir şekilde sonuçlanacak. Önemli olan hastaya bu tedavinin iyi gelmesi. Bana ‘Furkan Bey tedaviyi görüyoruz, bizim raporumuz iyi geldi’ dediklerinde kendim iyileşmiş kadar seviniyorum. İnşallah da böyle devam eder” dedi.

SONUÇLARIN HEPSİ POZİTİF
Son bir yılda sadece bu konuyla ilgili 30 dava açtıklarını belirten Öge, “Sadece bir sene içinde bu konuyla ilgili 30 dava olmuştur. Şu ana kadar sonuçlanan bütün davaların sonucu pozitif. Müvekkil bir bedel ödemiş tedaviye başlamışsa dava sonrasında da vefat etmişse biz o ödemiş olduğu bedelin mirasçılara ödenmesini de sağlıyoruz. Dava sonuçlandıktan sonra SGK 7-10 gün arasında bedeli ödemiş oluyor” diye konuştu.
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hakan 6 Nisan 2022 01:02

Videoda 600 bin dedi yazida 700 800 once 500 600 tutarsizaciklama yapmissin av bey.biraz tutarli olun.bu davalar zaten kazaniliyor reklamagerrkyok bence ya sence ?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi