ESKİŞEHİR'DE ÖĞRENME ŞENLİĞİ AÇILIŞI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESKİŞEHİR'DE ÖĞRENME ŞENLİĞİ AÇILIŞI
A
a

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Eskişehir Öğrenme Şenliği”nde, çeşitli okul ve halk eğitim merkezlerinin yaptıkları ürünler sergileniyor. 

Sütiş Eskişehir
            Klasik arabalarla örnek davranış
Valilik Meydanı’nda gerçekleştirilen “Öğrenme Şenliği”nin açılış törenine Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in yanı sıra çok sayıda okul ve eğitim merkezi müdürü, öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Törenin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Özen, alanda eğitim-öğretim yılı içerisinde yapılan faaliyetlerin sergilendiğini belirtti. Özen, “2015-2016 eğitim öğretim yılında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz kapsamında ilimizde faaliyet gösteren kurumlarda, 2 bin 800 kurs açılarak 50 bin vatandaşımız her yaş grubundan bu kurslarda yararlanıcı kursiyer olarak bulunmuştur. Bugünkü şenlik kapsamında 26 yaygın eğitim kurumu, 13 meslek lisesi, 6 imam hatip ortaokulu öğrenme şenliklerini renklendiren çalışmalarını vatandaşlarımıza tanıtmak için buradalar. Öğrenme şenliği kapsamında yıl boyu yapılan faaliyetlerin sergilenmesinin yanı sıra bütün kurumlarımız yapmış oldukları etkinliklerle alakalı olarak ziyaretçileri bilgilendirecek ve etkinlikler boyunca da bir takım gösteriler düzenleyeceklerdir. Şenliklerimiz hayırlı olsun diyor, katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZLER EĞİTİMİN HAYAT BOYU OLDUĞUNA İNANILAN BİR DEĞERLER DÜNYASINA SAHİP BİR MİLLETİZ”
Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Tuna ise, “Tabii ki acılarımız oluyor, şehitlerimiz oluyor, ama dozajını azaltarak bir taraftan da şenliklerimizi yapmamız gerekiyor. Eğlence kısımlarını çıkararak yine yapılması gereken törenleri icra etmeye çalışıyoruz. Çünkü baktığınız zaman 1 yılın emeği var. Bu emeğin karşılığının da alındığı, bunun sergilendiği insanımıza gösterilmesi, takdir edilmesi ve sergilenmesi gerekiyor. Yaşam boyu öğrenmenin güzelliklerini sergileyen bu şenlikte sizlerle aynı heyecanı yaşıyoruz. Kendimizi keşfettiğimiz, bilgi ve becerilerimizi geliştirdiğimiz süre, okuduğumuz okullarla sınırlı kalırsa, gelişim ve değişimin hızla yaşandığı günümüzde hem birey hem de toplum olarak geride kalacağımız hepimizin bildiği bir gerçektir. Yaşam boyu öğrenme geçen asrın son çeyreğinde dünyanın gündemine girse de aslında bizler eğitimin hayat boyu olduğuna inanılan bir değerler dünyasına sahip bir milletiz. Ülkemiz bu konuya önem verdiğini göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Açılış töreninin ardından Engelliler Koordinasyon Merkezi Kursiyerleri tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Gösterinin ardından Vali Tuna ve beraberindeki ekip stantları ziyaret ederken, Hattat Özdemir Şenova tarafından, üzerinde Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna’nın isimlerinin yazılı olduğu bir eser hediye etti.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi