Eskişehir'de korkutucu bir boyuta ulaştı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de korkutucu bir boyuta ulaştı!
A
a

Eskişehir'de son günlerde özellikle belediyeler tarafından atılan mesajlarda Covid-19 tedavisi gören ve plazma arayan vatandaşların sayısı artıyor. Söz konusu durum da vaka sayılarının korkutucu noktalara ulaştığını gösteriyor.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Covid-19 vaka sayıları tüm Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de artış gösteriyor. Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinden gelen mesajlarda hastanede tedavi gören ve plazma arayan vatandaşların sayısının artıyor. Covid-19 ile mücadelede durumu ağır olan hastalara immün plazma tedavisi uygulanıyor. Bu tedavi yöntemiyle pozitif vakalarda iyileşme görülüyor.

'İmmün plazma’ ya da ‘plazma antikor’ tedavisi olarak da bilinen bu yöntemde, iyileşmiş ve hastalık semptomlarının bitmesinden 14 gün sonrasında yapılan testleri negatif çıkmış Covid-19 hastalarından plazma bağışında bulunmaları isteniyor. İmmün plazma tedavisinin uygulamaya başlamasıyla birlikte, özellikle son günlerde bağışçı arayanların sayısı da artış gösteriyor. Öyle ki hemen her gün belediyeler aracılığıyla acil plazmaya ihtiyaç duyulduğu yönünde onlarca mesaj geliyor. Bu durum ise Covid-19 vaka sayılarının ciddi oranda arttığını gösteriyor. Öte yandan artış gösteren vakalar ise vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşlar bu konuda herkesin aynı hassasiyeti göstermediğini, maske ve mesafeye çok da dikkat edilmediğini belirtiyor.

ÜMİT ŞAHİN
"Korkutuyor. Çoğu insan özen göstermiyor. Ben uzak duruyorum. Kahveye gitmiyorum. Kalabalık yerlere girmemeye çalışıyorum. Maskemi hiç çıkarmıyorum."

CENNET ŞENER
"İnsanlar hiç tedbir almıyor. Çoğunun maskesi yok ya elinde ya dirseğinde. Ben koah hastasıyım. Gençlerin kollarında maskeler. Biz de dışarı çıkınca dikkatliyiz."

HEDİYE DURGUT
"İnsanlarımız çok dikkat etmiyor. İş yerinde de insanlar çok rahat. Ben tedirgin oluyorum. Maske kullanmayan çok oluyor. Kiminin boynunda. Dikkat etmeyince hastalık almış başını gidiyor."
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çifteler li 7 Eylül 2020 15:31

Hic kimse kurallara uymuyo. Polis , zabitada denetlemiyo.kent amirleride hala bu konuda duyarsiz , sahipsiz kent eskisehir imm.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi