Eskişehir'de ulaşıma zam mı geliyor: İşte gündemdeki tarife...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ulaşıma zam mı geliyor: İşte gündemdeki tarife...
A
a

Eskişehir'de içme suyunun ardından şimdi de kent içi ulaşım araçlarındaki taşıma ücretinin arttırılması gündeme alındı. Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından hazırlanan zam teklifi Ulaştırma Koordinasyon Merkezine (UKOME) teslim edildi. UKOME, 15 Mayıs Çarşamba günü yapacağı toplantıda Eskişehir'deki ulaşım zammını belirleyecek. İşte yeni fiyat...

Sütiş Eskişehir
İçme suyundan hemen sonra Eskişehir'de ulaşım araçlarındaki taşıma ücretinin arttırılması için Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından hazırlanan zam teklifi Ulaştırma Koordinasyon Merkezine teslim edildi. UKOME,15 Mayıs Çarşamba günü yapacağı toplantıda Eskişehir’deki ulaşım zammını belirleyecek. Oda yönetimi 15 lira olan ücretin 20 TL’ye çıkarılmasını talep etti.

ESKİŞEHİR'DE ULAŞIMA ZAM TALEP ETTİLER: 15 LİRADAN 20 LİRAYA...

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından zamlarda peş, peşe gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta içme suyuna gelen zamdan hemen sonra şimdi de ulaşıma yapılması planlanan artış gündeme alındı. Yerel seçimden önce zam talebinde bulunacak olan ancak daha sonra erteleyen Şoförler ve Otomobilciler Odası Eskişehir'de yolcu taşıma ücretinin arttırılması için harekete geçti. Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, akaryakıta gelen sürekli artış ve maliyet giderlerinin yükselmesi nedeniyle oda tarafından hazırlanan zam teklifi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezine (UKOME) teslim edildi. Şehir içi dolmuş ve minibüslerde yolcu taşıma ücretinin 20 TL’ye çıkarılması talep edildi. Koordinasyon merkezinden zam kararı çıktığı takdirde, belediye otobüs ve tramvay ücreti de 15’TL’ den 20 liraya çıkarılacak. Eskişehir'de ulaşım zammı talebini gündemine alan Ulaştırma Koordinasyon Merkezinin bu ayki toplantısı 15 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

Akaryakıt başta olmak üzere tüm maliyetlerin aşırı derecede yükseldiğine dikkat çeken araç sürücülerinden gelen yoğun talep üzerine fiyat artışı istediklerini belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kadir Ağır “Esnafımız zarar eder duruma geldi. Zam talebimiz daha önce yapacaktık. Esnafımızın artık dayanacak daha fazla gücü kalmadı. Gelen zamlara yetişemiyoruz. Ulaşım ücretine 5’TL artış istedik. Talebimiz kabul edilirse üyelerimiz biraz olsun rahat nefes alabilecek” şeklinde konuştu.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi