Eskişehir'deki dükkanları tehdit eden zam: Kepenk kapatacaklar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki dükkanları tehdit eden zam: Kepenk kapatacaklar!
A
a

Eskişehir Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, art arda gelen sigara zamlarının esnafı zor durumda bıraktığını ve kepenk kapatmaya sürüklediğini söyledi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, art arda gelen sigara zamlarının esnafı zor durumda bıraktığını belirterek, “Satışlarımızın yüzde 60’ını sigara oluşturuyor. Sigara zamlarıyla birlikte satışlarımızın düşmesi demek esnaflarımızın birer birer yok olması demek. Devletimizden ricamız sigara zamlarının önüne geçilmesidir” dedi.

Sigara gruplarına zam gelmeye devam ediyor. Zamların sanılanın aksine esnafın aleyhine olduğunu söyleyen Eskişehir Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, “Sigaralara gelen her zam bize, cirolarımızın düşmesine bir etken. Maalesef sigaranın artık 70 liraya dayandığı bir ortamda insanlar artık gerçekten normal, bandrollü sigara almakta ciddi zorluk çeker hale geldi. Tabii bu da ister istemez bizim vatandaşımızı kaçağa ve ne şartlarda üretildiklerini bilmedikleri sigara ve alkole itmeye başladı. Bu da devletimize hem vergi kaybı hem de insan sağlığı ile alakalı ciddi sıkıntılar doğurmaya başladı. Sigara zamlarının devam edeceği yönünde bilgi veriyorlar bize sigaracıların şefleri. Bizim burada ricamız artık devletimizin bu yolla vergi değil, başka yollarla gelir kapısı açması yönündedir” ifadelerini kullandı. 

DERHAL ÖNÜNE GEÇİLMELİ

 Satışlarının düşmesinin yanı sıra dükkan kiralarındaki fahiş artışlarının da önüne geçilemediğini söyleyen Ördek, “Sigaraya ve alkole gelen her zamda bizim satışlarımız düşüyor. Satışlarımızın düşmesi demek, karlılığımızın düşmesi demek. Artık dükkan kiralarının önüne geçemez haline geldik. Bağ-Kur sigorta derseniz ona keza. Önümüz yaz, artık dolaplarımızı tam randımanlı çalıştırmaya başladık. Elektrik sarfiyatımız had seviyeye çıkmaya başladı. Zaten küçük esnaf olarak 5 kilogramlık un, 10 kilogramlık deterjan satamıyoruz. Artık küçük birer büfe haline geldik. Satışlarımızın yüzde 60’ını sigara oluşturuyor. Sigara zamlarıyla birlikte satışlarımızın düşmesi demek esnaflarımızın birer birer yok olması demek. Devletimizden ricamız sigara zamlarının önüne geçilmesi, uygun ve makul seviyede tutulmasıdır” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi