Eskişehir'de kiralar tavan yaptı! Sebebiyse...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kiralar tavan yaptı! Sebebiyse...
A
a

Eskişehir'de pandemi dönemine rağmen kiralık konutlardaki kira artışı dikkat çekiyor. Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik ise, kira artışlarını ihtiyacın fazla üretimin az olmasına bağlıyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de pandemi dönemine rağmen kiralık konutlardaki kira artışı dikkat çekiyor. Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik ise, kira artışlarını ihtiyacın fazla üretimin az olmasına bağlıyor.
Özellikle Büyükşehirlerde kiralık konut bulmak zorlaştı. Kiralık binalara ise fiyatlardan dolayı yanına yanaşılmıyor. Geçtiğimiz yıla göre ciddi bir artış gösteren kira fiyatları yüz yüze eğitime geçilecek olması nedeniyle öğrencileri de tedirgin etmeye başladı. Öte yandan Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik kira artışının temel unsurlarını şöyle açıklıyor:
 “Bildiğiniz gibi Eskişehir öğrenci kenti. Öğrencilerin ihtiyaçları durumunda tüm esnaflarımız hazırlıklarını yapmış onları beklemekteyiz. Tabi ki kiralık ev sorunu tüm Türkiye de olduğu gibi şehrimizde de mevcut. Bunun başlıca sebebi Pandemide inşaat üretimi istediğimiz seviyede olmadı ve bu nedenle talep dengesi bozuldu. Üretim azaldı ve ihtiyaçlar fazlalaştı. İkinci sebebi ise Eskişehir’e Irak’tan, Afganistan’tan gelen vatandaşlarımız var. Onlar kalacakları evlerde iki üç aile kalıyorlar ve fiyatların artmasına sebep oluyorlar. Üçüncü sebep ise kentsel dönüşüm. Yıkılan evler pandemiden dolayı geri yapılamadı. Yani nüfus var ama üretim yok. Bu nedenlerden dolayı fiyatlar bu sene arttı” dedi.
Çelik Eskişehir’de yine de öğrencilere ve ailelerine elllerinden gelen kolaylığı sağlayacaklarını ifade ederek, “Onları eli boş göndermeyeceğiz. Eskişehir’de ev yok dedirttirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi