Eskişehir'de ilginç protesto!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ilginç protesto!
A
a

Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu, doğalgaz, elektrik ve petrol fiyatlarına yapılan zamma dev faturayla tepki gösterdi. Platform adına konuşan Erdal Akyazı, “Bakanlıkların yaptığı bu zamlar geri alınmalıdır. Faturayı biz ödemek istemiyoruz” dedi. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu doğalgaz, elektrik ve petrole yapılan zamlara tepki gösterdi. Platform adına basın açıklaması yapan Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı, “Yıllardır uygulanan, ülkeyi enerjiden sanayiye tarımdan gıda ürünlerine kadar her alanda dışa bağımlı hale getiren yeni liberal politikalar
sonucu yaşadığımız ekonomik kriz gittikçe derinleşiyor. Siyasi iktidar “Kriz miriz yok” diyor. Tamam. Kriz yok. Bizler de var, yok tartışması yapmak istemiyoruz. Yaşıyoruz. Pazara çıkılmıyor. Faturalar geliyor. Fark ortada. iflas edenler, kaçanlar, konkordato ilan eden firmalara şirketlere her gün yenileri ekleniyor. İşten çıkarmalar artıyor” diye konuştu. ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programında’ hükümet samimi olmadığını iddia eden Akyazı, “Döviz kurları gerilemiştir. Ailelerin gelirlerinin büyük bölüm petrol, su, ulaşım, doğalgaz ve elektrik faturalarına gitmektedir. Doğalgaz, elektrik ve petrole büyük zamlar yapılmıştır. Kış aylarına girdiğimiz bir dönemde, yılın başından bugüne doğalgaz yüzde 41,2, elektrik yüzde 43,64 zamlanmıştır. Bakanlıkların yaptığı bu zamlar geri alınmalıdır. Faturayı biz ödemek istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Asgari ücretli, işçi, emekli, memur ve ücretli tüm kesimlerin maaşlarına Ocak ayı beklenmeden, yüzde 25 artış yapılmasını ve bakanlıkların yaptığı zamların geri alınmasını talep eden Akyazı, “Krizleri fırsat bilenler için, işten atmaların yasaklanmasını, asgari ücretlinin bile ikinci vergi dilimine girdiği, mevcut vergi dilimi kaldırılmalı, yoksulluk sınırı bedelleri esas alınarak tekrar düzenlenmesini istiyoruz” dedi. Yalçın Mutlu ise 100 metrekarelik bir evde yaşayan üç kişilik aileye ait elektrik faturasının detaylarını, dev fatura üzerinden göstererek açıkladı. Aylara göre 30 günlük kullanım değerlerini aktaran Mutlu, “Fon payı, tüketim vergisi, TRT payı, KDV vatandaşın sırtına yük olarak sarılmıştır” ifadelerini kullandı. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi