Eskişehir'de evlerini ücretsiz vermek istiyorlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de evlerini ücretsiz vermek istiyorlar
A
a

Eskişehir’de evlerini depremzedelere ücretsiz vermek isteyen insanların olduğunu söyleyen Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, ev sahipleri ile depremzedeleri buluşturmaya çalıştıklarını, depremzedelerin açıkta kalmayacağını belirtti.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de evlerini depremzedelere ücretsiz vermek isteyen insanların olduğunu söyleyen Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, ev sahipleri ile depremzedeleri buluşturmaya çalıştıklarını, depremzedelerin açıkta kalmayacağını belirtti.
Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Eskişehir’e gelen depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik konuştu. Kendilerini arayan depremzedelerin ve ev sahiplerinin olduğunu söyleyen Çelik, evini 3-6 ay ve 1 yıl gibi süreler için depremzedelere ücretsiz vermek isteyen insanların olduğunu ifade etti.

“EVİNİ ÜCRETSİZ VERMEK İSTEYENLER VAR”
“Ülke olarak çok büyük felaketle karşı karşıyayız” diyen Çelik, “Bize gelen, arayan, meslektaşlarımızı arayan valilikleri arayan çok ayıda depremzede var. Yaklaşık 30 bin civarında şehrimize depremzede geldiği söyleniyor. Bunlara nasıl yardımcı oluyoruz. Öncelikle üyelerimiz olarak depremzede valiliklerden aldıkları herhangi bir depremzede olduklarına dair bir evrak olup olmadığını sorguluyoruz. Bize arayan vatandaşlarımız var. Ücretsiz ev vermek isteyen vatandaşlarımız var. Meslektaşlarımız var. Bunları buluşturmaya çalışıyoruz. Ev eşyası vermek isteyen vatandaşlarımız var, meslektaşlarımız var. Elimizden gelen bütün imkanları sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“KOORDİNASYONU YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Çelik, “Şu anda ücretli vermek isteyen kimse çıkmadı ama genelde vatandaşlarımız 3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık gibi yurt dışlında yaşayan vatandaşlarımız da bunun içinde olmak üzere. Hiç ücret almadan, meslektaşlarımız da hiçbir komisyon almadan şu anda yardım etmek isteyen meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız var. Bunları onlarla buluşturmaya çalışıyoruz. Belli bir dönem kira almak istemeyen vatandaşlarımız var. Şu anda o koordinasyonu yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. “Eskişehir’de bulunan konut sayısının depremzedelerin ihtiyacını karşılayacak mı?” sorusunu da yanıtlayan Çelik, “Envanter elimizde yok ama devletimiz yurtlara da yerleştiriyor. Herhalde depremzedeler açıkta kalmayacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi