Eskişehir'de ekmek zammında flaş gelişme! Ertelendi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ekmek zammında flaş gelişme! Ertelendi...
A
a

Eskişehir'de 15 Ağustos tarihi itibarı ile uygulamaya konulacağı açıklanan ekmeğe zam kararı, un fiyatındaki ani artış yüzünden esnaf arasındaki bazı anlaşmazlıklar sebebi ile hayatı geçirilmezken, bugün yapılması planlanan değerlendirme toplantısı sonucunun beklendiği bildirildi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir son dakika haberi

Geçtiğimiz ay sonuna doğru Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclis gündeminde görüşülerek karara bağlanan yeni tarifeye göre 200 gram ağırlığındaki ekmeğe 25 kuruşluk artış yapılacağı duyurulmuştu. Bu kararla, daha önce 1 lira 25 kuruş olan ekmeğin, 15 Ağustos tarihinden itibaren 1 lira 50 kuruştan satılması bekleniyordu. Ancak yüzde 20'lik ekmek zammı kararı daha uygulanmadan un işletmecilerinin yaptığı belirtilen çuval başına 10 liralık fiyat artışı esnaf arasında şaşkınlıkla karşılandı. Bu durum karşısında alınan zam miktarının yetersiz kalacağı yönündeki görüşler sebebi ile anlaşmazlık yaşanınca, bugün beklenen fiyat artışı uygulanmadı. Konu ile ilgili bugün İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası ile Eskişehir’de faaliyet gösteren fırıncılar arasında gerçekleşecek olan toplantıdan sonra yeni bir karar alınması bekleniyor.

Bu arada, ismini belirtmek istemeyen bir fırın işletmecisi, konu ile ilgili olarak, “Unda yüzde 80 oranında fiyat artışı olurken, biz fırın işletmecileri olarak ekmeğe sadece yüzde 20 oranında zam yansıtmaya çalıştık. Ancak temmuz ayı sonunda alınan kararla zammın 15 Ağustos tarihinde hayata geçirilmesi planlanırken, bu kararı duyan un işletmecileri bir çuval una hemen 10 lira zam yaptılar. Yani biz zammı uygulamadan bize zam geldi. Bu durum sebebi ile ekmek fiyat artışının bize hiçbir katkısı olmayacaktı. Bazı fırıncılar getirilen zam oranından memnun olamadı ve diğerleri ile anlaşamadı. Dolayısı ile bugün, yani 15 Ağustos yapılacağı duyurulan zammı gerçekleştiremedik. Bugün konu ile ilgili toplantımız var. Bu toplantıdan sonra zam oranını değiştirmeden ne zaman ve nasıl uygulayabileceğimiz hakkında duyuru yapılacak. Biz fırıncılar olarak vatandaşlara en az zam yaparak hizmet vermeye çalışacağız” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Her zaman ki gibi 15 Ağustos 2020 15:09

Kesin her zaman ki gibi dahiyane, yüzyılın buluşu, fırıncıların gramaj düşürme icadı devreye girecektir. Başka türlü zaten halkın çok tepki gösterdiği belli, fazla tepki görmeyelim diye o ekmeğin gramajını düşüreceklerdir. Bilin bakalım niye bunu yapacaklar ? Birilerinin oyları elden gidiyor, oy kaybı olmasın diye gramaj kaybını reva görürler vatandaşa olur biter...

0 0 Cevap Yaz
Eses 15 Ağustos 2020 15:08

Zam iyidir candır:)

0 0 Cevap Yaz
Peh 15 Ağustos 2020 15:00

Sanki kamu hizmeti veriyorlar, bu ne yahu ? Zaten satılan ekmeklerde gramaj standardı var 200 gram ekmek satıyorsunuz. Sonrada 50 kg un çuvalına yapılan 10 tl zamma göre hareket ediyorsunuz. Bari sizde ekmeği 10 lira yapında herkes rahatlasın. Sonra o ekmeğin içinde bir çok katkı maddeleri var. Sadece tokluk hissi veriyor ve nasıl bir katkı maddesi ise hem çiğnemesi zor hemde mide ha deyince hazmedemiyor. Vatandaş hep kanser olmaya, ülser olmaya ve çeşitli hastalıklarla boğuşmaya başladı. Niye peki ? Maliyet kaygısı ile yapılan endüstriyel katkı maddeli ekmekler yüzünden. Önce vatandaşa sağlıklı ekmek sunmaya çalışın,sonra zam peşinde koşarsınız !

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi