Edizgil hakkını helal etmedi 

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan adayı Emine Edizgil Es TV'de yayınlanan “Adaylar Konuşuyor” programının konu oldu. Artık belediye başkan adayları son sözlerini söylüyor. Çünkü şunun şurasında seçimlerin bitmesine sadece iki gün kaldı. Yakında onlar susacak ve vatandaş sandıkta konuşacak.

28 Mart 2024 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan adayı Emine Edizgil Es TV'de yayınlanan “Adaylar Konuşuyor” programının konu oldu. Artık belediye başkan adayları son sözlerini söylüyor. Çünkü şunun şurasında seçimlerin bitmesine sadece iki gün kaldı. Yakında onlar susacak ve vatandaş sandıkta konuşacak.
Her neyse…
Arada sırada eski defterleri karıştırmakta fayda var. Elbette Emine Edizgil seçilmesi durumunda bölgesine nasıl hizmet edeceğini, uzun uzun anlattı. Elbette projelerinden bahsetti. Ancak kendisine geçmişe ilişkin sorular da sordum. Tabii ki herkesin en çok merak ettiği konu Nebi Hatipoğlu'nun nasıl olup da İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye geçti idi…
Şimdi lafı hiç eğip bükmeyeyim; size açık olarak söyleyeyim; İYİ Partililer Nebi Hatipoğlu'nun AK Parti'ye geçmesi ile birlikte kendilerini ihanete uğramış gibi hissediyorlar. Tepeden tırnağa bütün İYİ Partililerin ruh hali böyle. Ayrıca 90 bin İYİ Parti seçmeni de farklı düşünmüyor.
Bir siyasetçinin başka partiye geçmesi elbette ilk defa gördüğümüz bir şey değil. Ama ortada fol yok ve yumurta yokken ve seçimlerden henüz 3 ay geçmiş iken ve almış olduğunuz mazbatanın mürekkebi bile kurumamışken, bir başka partiye geçmek… İşte İYİ Partililer bu durumdan hiç hoşlanmıyorlar.
Biz bu konudaki soruları da açıkça yanıtlayan Emine Edizgil’e geri dönerim.
Bir dönem İYİ Parti’nin İl Başkanlığı’nı da üstlenen Emine Edizgil, “Eğer ki Nebi Hatipoğlu partimizle görüş ayrılığına düştüyse istifa edip bağımsız bir Milletvekili olarak kalsa bunu anlardım. AK Parti'ye belediye başkanı olmak karşılığında geçmesini de anlardım. Fakat bu durumda da milletvekilliğinden istifa etmesi gerekirdi. Kendisi için binlerce İYİ Partili çalıştık. Onlardan biri de bendim. Ben Nebi Hatipoğlu'na hakkımı helal etmiyorum” ifadelerinde bulundu.
Bu arada Emine Edizgil Nebi Hatipoğlu’na karşı İYİ Parti seçmeninin sandıkta gerekli vecabı vereceğini de belirtti.

Sığınmacılar sığınmayacak

Emine Edizgil'in dikkat çeken söylemlerinden biri de “Sığınmacılar Eskişehir'e sığınamayacak” sözü…
Şunu net bir şekilde ortaya koyalım Türkiye'nin en büyük sorunu sığınmacılar. Sığınmacılar bu ülkeden gitmeden ekonomiyi de düzeltmeniz mümkün değil. Kira fiyatlarının artması, gıda fiyatlarının yükselmesi; bunların hepsi sığınmacılarla ilgili sorunlar. Asayiş sorunlarından bahsetmiyorum bile. Şehirlerde kurulan Iraklı, Suriyeli, Afgan mafyaların haraç kesmesinden, Türkleri kendi vatanında dışlamalarından bahsetmiyorum bile.
Maalesef Eskişehir'de de durum vahim. Ülkemize bilindiği kadarıyla 13 milyon sığınmacı gelmiş ve kelimenin tam anlamıyla memleketimizi işgal etmiş durumdalar. Üstelik daha da gelmeye devam ediyorlar.
Bu koşullar altında AK Partililerin sesi hiç çıkmıyor, “Ama gelenler Müslüman” diyerek ve yine milletin dini duygularını sömürerek işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar.
Kardeşim gelenler Müslüman ama ülkesi işgal edilenler de Müslüman.
MHP'liler ise zaten AK Partili amcalarının sözünden dışarı bile çıkamıyorlar. 
Kusura bakmasınlar ama Atatürk'ün kurduğu CHP'nin de bu konudaki çıkışları çok cılız ve zayıf.
Bu konuda Eskişehir'de en gür sesi çıkartan partilerden biri İYİ Parti. Tabii Zafer Partililerin de hakkını yemeyelim. 
Komşumuz Bolu'nun CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan sığınmacılarla gayet güzel bir şekilde mücadele etti. Kendisinden önce Bolu'da 20 bin sığınmacı varken aldığı önlemlerle bu rakam 3 bin500'e düştü. Demek ki neymiş? Demek ki isteyince oluyormuş…
Ben Türkiye'nin ve Eskişehir'in en önemli sorunlarından biri olan sığınmacı meselesi karşısında milliyetçi tavır sergileyen bütün adaylara teşekkür ediyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftelerli 28 Mart 2024 12:47

Oylar iyi partiye

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi