Eskişehir'de bugün sarı uyarı, yarın kar var!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de bugün sarı uyarı, yarın kar var!
A
a

Eskişehir hava durumu için bugün sarı kodlu uyarı verilirken, beklenen kuvvetli fırtınaya dikkat çekildi. Kentte yarın ise kar yağışı bekleniyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir hava durumu için bugün sarı kodlu uyarı verilirken, beklenen kuvvetli fırtınaya dikkat çekildi. Rüzgarın şiddetinin saatte 60-80 kilometreye çıkabileceği belirtiliyor. Eskişehir'de Pazartesi günü ise kar yağışı bekleniyor.
Söz konusu hava koşulları bugün sadece Eskişehir'de değil, Türkiye'nin bir çok noktasında görülecek. Pazar günü beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 44 il için turuncu, 20 il içinse sarı kodlu uyarı yapıldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, 64 il için meteorolojik uyarı yapıldığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, "26 Kasım Pazar günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ülkemizde yarın beklenen olumsuz hava koşullarını açıkladı. 44 ilimiz için turuncu 20 ilimiz için sarı uyarı olmak üzerine 64 ilimiz için meteorolojik uyarı yapıldı. 81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle dikkate almaları”
Bakan Yerlikaya, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyararak, “Özellikle turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşerilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.
Turuncu uyarı verilen iller şöyle: "Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.”

Eskişehir'de sarı uyarı var
Sarı uyarı verilen şehirler ise şu şekilde: "Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak.”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi