Eskişehir'de battaniyeli tepki!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de battaniyeli tepki!
A
a

Demokrasi için Dayanışma Platformu, ESGAZ önünde bir araya gelerek yapılan zamların geri alınmamasını eleştirdi. Açıklama sırasında ise iki üniversite öğrencisi zamlara battaniyeye sarılarak tepkilerini gösterdi

Sütiş Eskişehir
Demokrasi için Dayanışma Platformu üyeleri, doların yükselmesiyle elektrik ve doğal gaza gelen zammın doların düşmesine rağmen geri çekilmemesine tepki gösterdi. ESGAZ önünde bir araya gelen üyelere, üniversite öğrencileri battaniyeye sarılarak destek verdi.

Platform adına açıklamalarda bulunan Yalçın Mutlu, “Kriz vardı, yoktu tartışılırken, depoda soğan aranırken, işçi, memur, emekli, esnaf, köylü ve gençler yüzde 40 fakirleşti. Bakanlıklar tarafından yılın başından bugüne doğalgaza yüzde 41,2, elektriğe yüzde 43,64 zam yapılmıştır. Vatandaş kimsenin aklına gelmemektedir. Bizler bu acı tabloyu yaşıyor ve görüyoruz. Bunu kent pazarına giderek yerinde gördük. Faturanın nasıl yükseldiğini gördük. Bugün burada kışın kendini daha yeni hissettirmeye başladığı, eksi derecelerin yaşanmadığı soğuklardaki kasım ayı faturasını gösteriyoruz. 325 lira fatura. Faturayı biz halk olarak ödemek istemiyoruz. Elektrik, doğalgaz ve petrol zamlarını geri çekin” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi