Eskişehir'de 100 milyonluk kablo çaldılar, "ne yapmışız" diye kendilerini savundular

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 100 milyonluk kablo çaldılar, "ne yapmışız" diye kendilerini savundular
A
a

 Eskişehir’de piyasa değeri yaklaşık 100 milyon TL’lik kablo hırsızlığı yaptıkları iddia edilen 20 şüpheli adliyeye sevk edildi.   

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı JASAT Dedektif Timlerince, kentte 2017- 2019 yılları arasında gerçekleşen ve piyasa değeri toplam 100 milyon TL'yi bulan kablo hırsızlığı olayları üzerine çalışma başlatıldı. Yapılan incelemelerde yaklaşık 100 bin 701 metre haberleşme ve enerji nakil kablosunun, kimliği belirsiz şahıslar tarafından 20 farklı hırsızlık olayı ile çalındığı tespit edildi. Ekipler tarafından şüphelilerin yakalanması için iki yıl süren teknik, istihbari ve titiz çalışmalar yürütüldü. Bahse konu hırsızlık olaylarının organize suç örgütünce gerçekleştirildiği belirlenirken, olaylarla alakalı 48 şüphelinin de kimliği tespit edildi. 
  Jandarma ekiplerince, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Eskişehir merkezli, Diyarbakır, Ankara, Bursa, İstanbul, Mardin, Şanlıurfa, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya ve İzmir illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 11 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlar neticesinde aralarında organize suç örgütünün liderlerinin de bulunduğu belirlenirken, toplamda 26 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin ise kasten adam öldürme suçundan firari olduğu tespit edildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 20 şüpheli adliyeye sevk edilirken, 6 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

GAZETECİLERE "NEYİ ÇEKİYORSUNUZ" TEPKİSİ
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden bazıları ve yakınları oldukları anlaşılan kişilerce, gazetecilere ilginç sözler söylendi. Adliyeye girildiği esnada ‘ne yapmışız?’ gibi ifadelerle bağıran şüpheli ve yakınları, “Hayırdır ne çekiyorsunuz? Ne yapmışsız? Neyi çekiyorsunuz? Sanki terörden yakalanmışlar” şeklinde cümleler kullandı.Öte yandan, diğer şüphelileri yakalamak için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 

                                         
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esk26 28 Kasım 2022 23:16

Yakalansa ne olacak hırsızlara çok müsamaha gosteriliyor devlet yasa ceza hukuk vs hiç biri yok serbest bırakılıyor

0 1 Cevap Yaz
adamlar haklı 28 Kasım 2022 15:39

nasılsa serbest bırakılacağız yapılan hırsızlık normal demekte haklılar asıl suç kabloların sahibleri her halde anladığım bu

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi