Eskişehir altın fiyatlarında son dakika hareketliliği! 05.08.2020 - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatlarında son dakika hareketliliği! 05.08.2020  - Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir hareketlilik izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ve Euro kuru kaç lira? Eskişehir altın fiyatları www.anadolugazetesi.com adresimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altın yükselişini sürdürüyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Yurt içi piyasalarda, dün yaşanan hareketliliğin merkezinde yer alan Londra swap piyasasında yaşanan TL sıkışıklığı bugün kısmen de olsa giderilmiş durumda. Yabancı yatırımcıların TL ihtiyacını karşılayamaması nedeniyle TL'de yüzde 1000'lerin üzerine çıkan gecelik faizler bu sabah itibarıyla yüzde 40'ların altına geriledi.
Türk Lirası için yurt içinde ve yurt dışında oluşan faiz farklılığın bir sonucu olarak ortaya çıkan dolar/TL'de serbest piyasa ile bankalar arası piyasadaki kur farkı ise devam ediyor. Dolar/TL, saat 11:25 itibarıyla bankalar arası piyasada 7,0210'dan el değiştirirken serbest piyasada ise 7,09'lar aşılmış durumda.

Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi dünkü sert kayıpların ardından bugünkü işlemlerine artıda başlasa da açılışın ardından yönünü tekrar eksiye çevirdi. Güne yüzde 0,75 primle 1.095 puandan başlayan BİST 100, ilk yarım saat içerisinde yüzde 0,5 kayıpla 1.080 puana indi. İlerleyen saatlerde BİST-100 bu seviyelerde dengelendi. 
Petrol fiyatları, son 5 ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra dünya genelinde ve ABD'de artan koronavirüs vakalarının petrol talebinde yaşanacak toparlanmaya dair piyasa güvenini sarsmasıyla dört günün ardından ilk defa geriledi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.4 gerileyerek 44.27 dolara düştü. ABD hafif ham petrolü yüzde 0.4 düşüşle 41.53 dolarda seyretti.
Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi dünkü sert kayıpların ardından bugünkü işlemlerine artıda başlasa da açılışın ardından yönünü tekrar eksiye çevirdi. Güne yüzde 0,75 primle 1.095 puandan başlayan BİST 100, ilk yarım saat içerisinde yüzde 0,5 kayıpla 1.080 puana indi.
Yurt içinde ise dün swap hattında TL faizlerinin yüzde 1000'leri görmesinin ardından Borsa İstanbul'da bir ara yüzde 5'ler gören kaybın devam edip etmeyeceği yakından izlenecek. Dün, Londra'da TL sıkışıklığı nedeniyle, TL bulamayan yatırımcıların ellerindeki varlıkları satması nedeniyle sert kayıplar yaşanmıştı.
Gram altın fiyatları, altının ons fiyatının 2000 bin doları aşmasıyla birlikte gece saatlerinde rekorunu yeniledi ve 452 lirayı aştı.
Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 05 Ağustos 2020 (bugün) saat 11:44 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

  • GRAM ALTIN: 446 Lira
  • ÇEYREK ALTIN: 748 Lira
  • YARIM ALTIN: 1.493 Lira
  • CUMHURİYET ALTINI: 2.977 Lira

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 7,0075 TL  7,0097 TL
  • Euro    : 8,2875 TL  8,3082 TL
  • Sterlin : 9,1839 TL  9,2029 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

“Toptancılarda çeyrek altın bulamıyoruz”
Son günlerde altın fiyatlarının 750 TL’ye kadar ulaşması ve tarihi zirvesini görmesi ile ilgili açıklama yapan Sarraf Mustafa Zağlı, çeyrek altının 4 ayda 250 TL kadar zamlandığını söyleyerek, “Toptancılardan çeyrek altın bulamıyoruz” dedi.
Fiyatlara rağmen çeyrek altını yok sattıklarını söyleyen Sarraf Mustafa Zağlı, “Şubat - Mart aylarında pandeminin ülkemize girmesinden önce, çeyrek altın normal seyrinde gidiyordu. Fakat bu pandemi döneminde devletimizin aldığı kararlar ve ekonomimizdeki hareketliliğin yavaşlaması, parası olmayan insanımızı altına yönlendirdi. Çeyrek altın bugün 750 TL civarında seyrediyor. Eğer geçmişe dönecek olursak da, geçmiş yıllarda çeyrek altın yılda 100 TL koyardı üzerine ama pandemi döneminde nereden baksanız 4 ay içerisinde bir çeyrek altın 250 TL gibi bir artışa ulaştı. Bizim halkımızdan altının sığınacak bir liman olduğunu unutmayanlar, altına hücum ediyorlar. Çeyrek altını yok satıyoruz. Nasıl ki bakkal ve fırında ekmek yok satıyorsa, biz de çeyrek altını öyle yok satıyoruz. Toptancıya gidiyoruz çeyrek altın yok diyor bize. Bu hal nereye kadar gidecek onu gerçekten bizler de kestiremiyoruz” dedi.
eskisehir-altin-fiyatlari-05-08-2020.jpg
Mustafa Zağlı, vatandaşların gram altının yarısına kadar yönlendiğini fakat satışlardan memnun olduklarını söyleyerek, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Gurbetçilerin gelmesiyle beraber satışlar gram altına yönlendirildi ve hatta gram altının yarısına dahi yöneldiler ama genel olarak satışlardan çok memnunuz. Bazen gariban zannettiğimiz insanlar geliyor ve çeyrek soruyor ve 30 bin TL’yi masaya koyuyor. Vatandaşa fazla uyarı vermeye gerek yok altın fiyatları konusunda çünkü vatandaş artık nerede ne alacağını çok iyi biliyor. Altının her zaman için güvenli bir liman olduğunu biliyor ama altının daha da zirveleri göreceği duyumları da kulağımıza geliyor.”

Kadın istihdamının anahtarı kadın kooperatifleri olacak
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hem kadınların istihdama katılımını arttırmak hem de kadınların güçlenmesi için hayata geçireceği “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” ile Türkiye’de kadın kooperatiflerin sayısı daha da artacak.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye’de kadın kooperatiflerinin giderek yaygınlaştığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programında ‘Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi’ hedefine yer verildiğini, bu kapsamda Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde 2018 yılında protokol imzaladıklarını hatırlatan Bakan Selçuk, “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü ile 81 ilde Kadın Kooperatifçiliği Çalışma Grupları oluşturduk, çalıştaylar düzenledik. Son 2 yılda gerçekleştirdiğimiz 537 çalıştay, eğitim ve bilgilendirme toplantıları ile toplam 23 bin 277 kişiye ulaştık, 181 kadın kooperatiflerini ziyaret ettik” dedi.

“Son 2 yılda 81 yeni kadın kooperatifi kurduk”
2018 yılından bu yana 81 yeni kadın kooperatifi kurulduğuna dikkat çeken Bakan Selçuk, “Yine son 2 yılda 8 ilaveyle 32’ye çıkan Sosyal Dayanışma Merkezlerimiz vasıtasıyla kadınlarımızı çok yönlü olarak destekliyoruz” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi