Eskişehir altın fiyatları – 9 Temmuz 2021 tam, çeyrek ve gram altın fiyatları kaç TL?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları – 9 Temmuz 2021 tam, çeyrek ve gram altın fiyatları kaç TL?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Altın fiyatları ile ilgili anlık değişimler takip ediliyor. 9 Temmuz 2021 Cuma (bugün) cumhuriyet, tam, cumhuriyet, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar?

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir altın fiyatları ne kadar oldu? 9 Temmuz 2021 Cuma (bugün) cumhuriyet, tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte son dakika altın haberinin ayrıntıları…
Dolar 8,6960 liradan, euro ise 10,2970 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 8,6940 liradan alınan dolar 8,6960 liradan, 10,2950 liradan alınan euro ise 10,2970 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 8,68 liradan, euro ise 10,31 liradan satılmıştı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,2 artışla 1.805 dolara yükseldi. Altın hafta başından bu yana yüzde 1'den fazla artış kaydetti.

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 502,86 TL
Satış: 502,95 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 815,00 TL
Satış: 828,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 1.629,00 TL
Satış: 1.656,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 3.254,00 TL
Satış: 3.299,00 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Bakanlığın kamu işçilerine zam teklifi belli oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 700 bin kamu işçisi için zam teklifini sendikalara sundu. Maaşı 3 bin 577 TL ile 3 bin 750 TL arasında olanlara seyyanen 100 TL, 3 bin 750 lira ile 4 bin lira arasında ücret alanlara 60 lira seyyanen zam önerildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ve HAK-İş Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız ile 6. Dönem Toplu Sözleşme süreci kapsamında toplantı yaptı. Türk-İş ve HAK-İş’in taleplerinin görüşüldüğü toplantıda, Bakanlığın bu talebe karşı teklifi sunuldu. Toplantı sonrasında ise iki sendikanın yetkilileri ortak basın toplantısı düzenledi. Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ağar yaptığı açıklamada, "Bugün bizim vermiş olduğumuz teklife karşı sağ olsunlar bizi buraya davet ettiler. Bizim talebimize karşı bize bir teklif sundular. Bu teklifi aldık. Bunun müzakeresi bugünden itibaren başlamış oldu" dedi.

Kendilerinin vermiş olduğu ücret talebi ile Bakanlığın vermiş olduğu teklifin örtüşmediğini aktaran Ağar şunları kaydetti:
“Bu konuda bu rakamları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Biz düşük ücretlerin özellikle 4 bin 800 liraya çekilmesini istemiştik. Sayın Bakanlığımız da bu talebe karşı 3 bin 577 lira ile 3 bin 750 lira arasında alanlara 100 lira seyyanen zam, 3 bin 750 lira ile 4 bin lira arasında ücret alanlara 60 lira seyyanen zam talep ettiler. Birinci ay yüzde 9, ikinci 6 ay yüzde 5, enflasyon yüzde 5’i geçerse artan kısmın tamamı diye talepte bulundular. Diğer taleplerin ise daha sonra müzakere edileceğinden bahsedildi. Bu sayın Bakanlığımızın talebi, kendilerinin görüşü. Bizim bunu Türk-İş olarak, HAK-İş de olarak çalışanlarımızın adına kabullenmemiz mümkün değil."

Vermiş oldukları 4 bin 800 liralık ücret talebinde bir pazarlık payının bulunduğunu aktaran Ağar, “Bu kadarını biz gerçekten beklemiyorduk. Şu anda devletin açıklamış olduğu rakamlara göre en düşük memur maaşı 4 bin 880 lira. Buna dahi yaklaşmamakta. Dolayısıyla daha sonraki günler, bakanımızın dediğine göre bayram sonrasında tekrar bir araya geleceğiz. Bayram sonuna kadar kendileri bir çalışma yapacaklar. 'Bu da bizim bir talebimiz ancak son talebimiz değil. Bizim de kafamızda bir rakam var' diye söyledi kendisi. Amacımız bu Toplu İş Sözleşmesi’nin masa başında çözülmesi. Masa başında çözülmesi çok önemlidir” diye konuştu.

HAK-İş Başkan Yardımcısı Yıldız ise, Bakan Bilgin ile yapılan bu toplantının 2’nci toplantı olduğunu ifade ederek, "Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ramazan Bey'in söylediği gibi bizim teklifimizle Bakanlığın bugün başlangıç olmasını umduğumuz teklifiyle arasında önemli bir fark vardır. Biz bunu müzakerenin başlangıcı olarak almak istiyoruz. Sayın bakanımızın söylediklerinden öyle anladık, öyle de değerlendiriyoruz. İnşallah biz bu müzakere sürecinin bütün Türkiye’nin beklediği bu sürecin, Türk-İş ile bu ortaklığın, birlikteliğin önemli yararlar getireceğini umuyoruz. Bugün en düşük ücretli olarak belirtilen 3 bin 677 lira denk gelen ücretin çok düşük olduğunu söylemek lazım. Arada ciddi bir fark vardır” dedi.

Altın yatırımcısına "temkinli olun" uyarısı
Haziran ayındaki Fed toplantısından sonra hızla gerilemiş olan ons altın, bu düşüş sonrası 1.760/1.790 dolar bandı arasında yatay hareket ediyordu. Ama son günlerde 1.760 dolar seviyesinden alınan destek ile birlikte fiyatlar adım adım yükseldi ve Fed’in varlık alımlarını azaltması için yeterli şartların oluşmadığına işaret etmesiyle 1.800 doların üzerine atladı. Uzmanlara göre bu seviyesinin üzerinde kaldıkça altında toparlanma isteği sürebilir ve adım adım 1.900 dolara doğru hareketler beklenebilir.

Dünya'dan Evrim Küçük'ün haberine göre, ons altın bu yüzyılın en kötü ikinci haziran ayını geçirdi. Fiyatlar yüzde 7.8 geriledi. Altında yılın ikinci çeyreğinde en yüksek ve en düşük fiyat arasındaki fark yüzde 11 olarak gerçekleşti. Altın yatırımcısı umudunu kaybetmek üzereyken bir taraftan Delta varyantı ile ilgili riskler sürerken, diğer yandan ABD'de açıklanan son veriler sonrasında doların ve ABD 10 yıllık tahvil faizinin de gevşemesiyle birlikte 1.814 dolar seviyesi test edildi. Uzmanlara göre 1.800 üzerinde kaldıkça altında toparlanma isteği sürebilir. 1.800 doların üzeri kapanışlar yukarı yönlü hareketin devamı açısından önemli ancak güçlü bir hareket için 1.830 seviyesinin kırılması şart diyen uzmanlara göre, bu seviyenin aşılmasıyla adım adım 1.860 ve 1.900 dolar gündeme gelebilir.

TD: Fed yanlış fiyatlanıyor 1.900 doların üzerine çıkabilir
TD Securities, değerli metaller piyasalarında potansiyelin sürdüğüne dikkat çekiyor. Piyasaların Fed’i gereğinden fazla şahin fiyatladığını belirten TD Securities analistlerine göre kurumsal yatırımcının bunun farkına varıp geri dönmesiyle altın fiyatlarının 1.900 dolar/onsun üzerine çıkabileceği tahmininde bulunuyor.

Altında direnç 1.829 dolar
Altın 1.765 dolarda destek bulmasının, 200 günlük ortalama 1.829 doları önemli bir direnç haline getirdiğini ifaden eden Credit Suisse analistleri de, buranın üzerindeki kapanışların 1.940-1.966 dolar kapısını açacağını söylüyor. Ancak 1.755 doların altındaki bir kapanışın 1.682, hatta 1.671 dolara geri dönülmesine yol açabileceği uyarısı da yapıyor.

Altın fiyatlarının bu yıl inişli çıkışlı seyir izlediğini vurgulayan DBS Bank stratejistleri, kısa vadede yaşanabilecek oynaklığa karşın altının portföylerdeki riski azaltacak enstrümanlardan biri olduğunu belirtiyorlar. “Altın fiyatları ons başına 2.000 dolarlık yılsonu hedef fiyatımıza doğru hareket ediyor” diyen DBS stratejistlerine göre şu anki fiyatlar risk-ödül açısından bir görünüm sergiliyor.

Temkinli duruşa devam’ uyarısı
Ancak teknik göstergelerin şimdilik çok güçlü olmadığına dikkat çekerek temkinli gitmekte fayda olduğunu söyleyen uzmanlara göre 1.800 psikolojik bariyerinin altındaki satışlarda yatırımcının ısrarlı hareket etmesi halinde 1.765 dolara doğru kar realizasyonu gelme olasılığı da göz ardı edilmemeli.

Merkez bankalarının alımları 520 tona çıkacak
Dünya Altın Konseyi'nin verilerinde küresel bazda artan enflasyon endişeleri ile merkez bankaları altın alımlarına yeniden ağırlık verebileceği işaret edildi. Dünya Altın Konseyi açıklamasına göre Sırbistan, Tayland ve Gana yeni altın alım duyurularını yaptı. Bu konu da altın fiyatlarına olumlu yansıyabilir. Konsey, küresel ticaretteki toparlanmanın da bu alımları desteklediğini söyledi. Tayland Mayıs ayında 46.7 ton altın alırken Türkiye altın rezervlerini 8.6 ton artırdı. Brezilya aynı dönemde 11.9 ton altın alımı yaparken Kazakistan 5.3 ton altın alımı gerçekleştirdi.

ANZ Bank, parasal politikalar konusundaki belirsizliğin, enflasyon endişelerinin ve hisse senedi piyasalarında artan volatilitenin güvenli liman olarak görülen altına talebi körükleyebileceğini belirtiyor. Kuruluş, daha zayıf bir dolar beklentisinin altın fiyatlarını güçlendireceğini düşünüyor ve merkez bankalarının altın alımlarının bu yıl 520 ton civarına yükselmesini bekliyor.

HSBC Değerli metaller analisti James Steel, petrol fiyatlarındaki artışın Kazakistan gibi enerji ihracatçısı ülkelerin altın alımlarına destek vereceğini söylüyor. Citigroup da merkez bankalarının bu yıl 500 ve 20227de 540 ton alım yapacağını öngörüyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi