Erdoğan 200 vekilin üstünü çizdi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Erdoğan 200 vekilin üstünü çizdi!
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekili aday listelerinin son şeklini vermek için kurmaylarıyla birlikte çalışıyor. Liste 4 saat sonra Yüksek Seçim Kurulu'na verilecek.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam saatlerinde Saray Bosna'dan döndükten hemen sonra AK Parti Genel Merkezi'ne geçerek, parti kurmaylarıyla bir araya geldi. Dün akşam saatlerinde Diyarbakır mitinginden dönen Başbakan Binali Yıldırım da toplantıya katıldı.

AK Partide 8. katta aday mesaisi

AK Parti Genel Merkezi'nin 8. katında düzenlenen toplantı hiç ara verilmeden devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş'un da aralarında bulunduğu dar bir ekip ile yapılan toplantıda listede yer alacak isimlerle ilgili titiz bir çalışma yapılıyor. Kulislerde kimin aday olup kimin liste dışı kalacağı merak ediliyor.

Öte yandan AK Parti'de 600 kişilik milletvekili aday listesine son şekli verildi. Mevcut 200 ismin yeniden aday yapılmadığı iddia edildi.


VEKİLLERİN YARISI YOK


Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; her seçim döneminde milletvekili gurubunun yüzde 50'den fazlasını değiştiren AK Parti, bu defa değişimi daha fazla yapacak. 316 milletvekilinden 200'e yakınını liste dışı bırakacak. Parti kulislerinde, “En büyük değişiminin olduğu liste” yorumları yapılıyor. Liste dışı kalacak isimler, seçimden sonra bakanlık ve belediye başkanlığı hayali kuracak.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi