EOSB Almanya, Rusya ve İran’a ofis açıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç EOSB Almanya, Rusya ve İran’a ofis açıyor
A
a

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ile Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü arasında Almanya, Rusya ve İran'da ihracat ofislerinin açılmasına yönelik protokol imzalandı.

Sütiş Eskişehir

EOSB Başkanı Nadir Küpeli, imza töreninde, açılacak ofislerin sanayicinin yurt dışındaki adeta eli, kolu olacağına kaydetti. 

Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü ile anlamlı bir protokole imza attıklarını ifade eden Küpeli, şöyle devam etti:

"Üç ülkede ihracat ofisleri açacağız. Bakanlığa bağlı Müdürlüğümüz de ihracatın geliştirilmesine yönelik yürütülecek tüm işler ve süreçler için teknik destek sağlayıp, gerekli koordinasyon için yönlendirmelerde bulunacak. Eskişehirli ihracatçıların daha fazla pazar payına sahip olabilmesi için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Eskişehir ihracatını 5 milyar dolara, cirosunu ise 25 milyar dolara çıkartma hedefiyle çalışıyoruz. Ayrıca İl Müdürlüğümüzle imzaladığımız bu protokolde iş birliklerimizi ve kurumlarla olan diyaloglarımızı daha da artırıyoruz. Daha çok ihracat kanalı açmak ve iş birliği sağlamak bizim için çok önemli."

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven de Eskişehir'in ihracat potansiyelini artırmak ve Bakanlığın imkanlarından daha fazla faydalanabilmesi için çabaladıklarını ifade etti. 

Kurumlar arası iş birliklerinin geliştirilmesinin önemine işaret eden Güven, "Eskişehir'in ihracatını artıracak projeleri destekliyoruz. En son yaptığımız bu protokol umarım kentimize önemli bir değer katacaktır. Eskişehir önemli bir sanayi merkezi, bunu bir adım daha ileri taşımak için çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Akan 27 Mart 2018 01:15

Tebrik ediyorum. Bir Almanca uzmanı olarak yardımcı olmak isterim.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi