Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi açıklandı! İşte 2021 emekli ikramiyesi miktarı ve tarihi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi açıklandı! İşte 2021 emekli ikramiyesi miktarı ve tarihi
A
a
Sütiş Eskişehir
Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi açıklandı. 2021 senesi Emekli bayram ikramiyesinin Mayıs ayının ilk haftasında hesaplara yatırılacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı son açıklamaya göre, 12,7 milyon emekliye Ramazan Bayramı ikramiyeleri 6-7 Mayıs’ta ödenecek. Bakan Bilgin, ödenecek ikramiye miktarının ise toplamda 12,3 milyar lira olduğunu açıkladı.

Emekli ikramiyesi ne kadar oldu?

Önceden bin lira olan bayram ikramiyesine bu yıl enflasyon tutarı oranında zam yapıldı. Buna göre emekli bayram ikramiyeleri bu yıl, bin 100 TL olarak hesaplara yatacak.

Bayram ikramiyesi kimlere verilecek?

Bayram ikramiyesi SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan vatandaşlara ödeniyor. Ayrıca aylık alan şehit yakınları, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular, gaziler, muharip gaziler ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alabiliyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi