Elin Amerikalısı görüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Elin Amerikalısı görüyor
A
a

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Büyükerşen’in URAYSİM eleştirileri için “Bunu elin Amerikalısı görüyor da buradaki insanlar mı görmüyor? Görmemek için kör olmak lazım” dedi.

Sütiş Eskişehir
ES TV’de katıldığı programda URAYSİM projesi hakkında bilgi veren Gündoğan’a eleştiriler hatırlatıldı. Gündoğan, şöyle konuştu: “Bu iş geleceği olan bir iş. İnsanlar ‘Dışarıdan hizmet alalım, testleri Çek Cumhuriyeti’ne yaptıralım’ noktasında ama bulunduğumuz coğrafyada bizim yaptığımız test merkezi kadar modern, son teknoloji cihazlarla donanmış bir test merkezi yok. Almanya’nın en büyük firmalarından bir tanesi, Çek Devlet Demiryolları bize ortaklık teklifinde bulundu ama mevzuat gereği kabul etmemiz mümkün değil. İhaleye çıktığımızda karşımıza çıkan firmaları gördük. Dünyanın en büyükleri bu firmalar... Aslında biz çok doğru bir şey yapıyoruz.”
 
Başkanımızın yeterince bilgisi yok
Prof. Dr. Gündoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eleştirileri için de şunları kaydetti: “Tüm eleştirilere saygılıyız. İnsanlar medeni çerçevede eleştiri haklarını kullanabilirler. Bu eleştirin maalesef Yılmaz hocamızın bu konuda yeterince bilgi sahibi olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bu proje dünkü proje değil. Gerisinde sekiz yıllık bir süreç var. Bu proje hazırlandıktan sonra Kalkınma Bakanlığı’na sunuldu. Birçok akademisyen inceledi, fikir beyan etti ve uygun gördü. Yani bu ‘paramız var, projemiz var’ kabilinden bir proje değil. Bu projenin bilimsel alt yapısı kuruldu. Dolayısıyla sanırım belediye başkanımızın yeterince bilgisi yok. Ben en kısa zamanda kendisini de bu konuda bilgilendirmek isterim. Orada ne yapacağımızı anlatmak isterim. Biz orada bir şey üretip testini yapmayacağız. Zaten Türkiye’de şu anda ciddi bir üretim var.”
 
ABD’li firma yatırım yapmak istiyor
TCDD ve bağlı kuruluşlarının çok ciddi üretimler yaptığını ifade eden Prof. Dr. Gündoğan, şöyle devam etti: “Biz bunları test etsek yeterli. TÜLOMSAŞ’ı küçümsememek lazım. Hem Eskişehir’in hem Türkiye’nin gözbebeği, büyük bir firma. Ben hızlı treni de üreteceğini düşünüyorum. Yaklaşık iki ay önce ABD’li Greenbrier firması geldi. Çok güçlü bir ekiple geldiler. Greenbrier, dünyanın en güçlü lojistik firmalarından bir tanesi. Bize ısrarla merkezi ne zaman faaliyete geçireceğimizi sordular. Yatırım yapmak istiyor. Bunu elin Amerikalısı görüyor da buradaki insanlar mı görmüyor? Görmemek için kör olmak lazım. Gerçekten önemli bir proje. Gönül verdik, çok ciddi mesai harcıyoruz. Bunu yaparken Eskişehir’in tüm aktörlerinin de arkamızda durmasını istiyoruz. Bu kötümser, olmaz o iş, kötülemekle olacak şey değil.”
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yatırımlara Tam Gaz 24 Kasım 2017 02:41

Bunların en büyük korkusu Eskişehir'in gelişip büyümesi dolayisiyle bu gelişimin kendi sonlarını getireceğini biliyorlar.. Öğrenci oylarını devşirme ile de başarılı olamayacaklar çünkü..

0 0 Cevap Yaz
Metin 23 Kasım 2017 23:35

Amerikali kim ki otorite hoca. Once ondan icazet alcan. Bak hamamyolu gibi 5 para etmez proje icazet alindigi icin sesi cikiyor mu? Sus pus. İşi bilmek lzm hrh

0 0 Cevap Yaz
Parkcı 23 Kasım 2017 23:32

Hocam niye kör gözlere göstermeye calisiyorsun ki... Herseye boyle yaklasiyor kendisinin icinde olmadigi hersey onun icin gereksiz ve kötü. Hasetleniyor mudur nedir? Yürüt kervani hocam kim ne derse desin

0 0 Cevap Yaz
Mehmet Akif 23 Kasım 2017 11:44

Bende anlamıyorum, hoca hoca deniliyor ama şehre bilimsel hiçbir katkısı yok, hep basit ve kolay şeyler. Heykel, tiyatro, müze vs. sanatsal olarak güzel şeyler ama oy aldığın tüm halka hitap etmiyor. Bunun yerine bari ulaşım, trafik, altyapı meselelerini çözse ve Eskişehir'e de otomobil vs. fabrikası açılması için tüm çevrelerle bir olur teşvik hazirlasa, ama olmaz yoksa hükümet prim alır, en iyisi projeyi kötülemek.

0 3 Cevap Yaz
goll 23 Kasım 2017 10:40

bırakın başkanı balmumu ile ilgili müthiş fikirleri var elektriği icat edecek

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi