DEVLET OPERA VE BALESİNİ İSTİYORUZ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç DEVLET OPERA VE BALESİNİ İSTİYORUZ
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Milli Eğitim Bakanlığı görevinden Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Nabi Avcı’ya “Eskişehir Devlet Opera ve Balesi istiyor” mesajı verdi.

Sütiş Eskişehir
Yaptığı yazılı açıklamada 2013 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Nabi Avcı’nın eğitim alanında yaptığı reformları “talihsiz” olarak yorumlayan CHP’li Yüksel; “Reform adı altında yapılan değişiklikler ülkemizde eğitimi yıllar yılı geriye götürdü. Umuyorum Sayın Bakan’ın Kültür ve Turizm alanındaki çalışmaları, eğitim alanında yaptıklarına benzemez” dedi. Geçmiş dönemlerde görev alan Kültür ve Turizm Bakanlarının kendi illerine büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Yüksel; “Örneğin 1992 yılında kurulan Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar tarafından memleketi Mersin’e yapıldı. Yine 1999 yılında Antalya’ya yapılan Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Akdeniz Bölgesi’nden olan Kültür Bakanı Mustafa İstemihan Talay tarafından hayata geçirildi. Aynı şekilde 2008 yılında yapılan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü de Ordu’lu Bakan Ertuğrul Günay tarafından Karadeniz’e kazandırıldı” diye konuştu.
 
Kenti taçlandırmalı
 
Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkentliği gibi bir şans yakaladığını fakat bunu değerlendiremediğini savunan Yüksel; “TDKB kapsamında bir takım kalıcı eserler yapılmış olsa da bunlar inşai faaliyetler olarak kaldı. Kültür başkentine kültürel anlamda hiçbir şey kazandırılmadı. Şehir Tiyatroları, sanat merkezleri ve sayısız kültürel etkinlik ile adından her zaman gururla söz ettiren Eskişehir, bu alanda Devlet desteğini hak ediyor. Yerel yönetimlerin kendi olanakları ile hayata geçirdiği etkinlikler Eskişehir’in ve Eskişehirlinin gurur kaynağı olmuş, sergilenen tiyatro oyunları ve operalar geçmişten bu güne kapalı gişe sahnelenmiştir. Kültür ve sanat alanında Devlet desteğinden yoksun olmasına rağmen bu denli bir başarı çıtası yakalayan Eskişehir, eline geçen bu fırsattan faydalanmalıdır. Bakan Avcı, Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün 7’ncisinin Eskişehir'e kurulması için hamle yapmalı ve kentimizi taçlandırmalıdır” dedi.
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi