Çocukları dinleyin, istismarı önleyin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çocukları dinleyin, istismarı önleyin!
A
a

Eskişehir Kadın Savunma Ağı ve Sol Feminist Hareket çocuk istismarına yönelik basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Sibel Gündüz Koca, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin temel alınması gerektiğini belirtirken ÇEDES projesine de karşı tepkisini ortaya koydu. İşte ayrıntılar...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Kadın Savunma Ağı ve Sol Feminist Hareket çocuk istismarına yönelik basın açıklaması yaptı. Sibel Gündüz Koca, “Siyasi iktidar, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yazdığı üzere çocuğun gelişimine uygun onun yüksek yararını gözetecek bilimsel bir eğitim ortamını sağlamak yerine kendi ideolojik görüşlerini yani siyasal islamı çocuklara dayatıyor” ifadelerinde bulundu.

ÇOCUK İSTİSMARINDA YÜZDE 700 ARTIŞ!

Çocuk istismarında yaşanan artışı gözler önüne seren Koca, “Bizler, çocuk haklarının hayata geçirildiği, çocukların tarikatlara emanet edilmediği, sevgi ve güven ortamında yaşayabildiği, gelişimlerine ve psikolojilerine uygun, hakları olan bilimsel ve laik bir eğitimi alabildikleri, gerici aile politikalarıyla sindirilmedikleri bir ülke istiyoruz. Fakat  görüyoruz ki her yer suç mahalli! Son 10 yılda çocuk istismarında yüzde 700 oranında artış yaşandı. Çocuğa yönelik istismar vakalarında yaşanan bu artışa baktığımızda en çok aile içi ve yakın çevre tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını görüyoruz. Fakat iktidar politikaları cinsel istismarı önlemek ve çocukları bu suçtan koruyacak yasaları oluşturmak yerine failleri koruyan önergeleri çözüm önerisi olarak ortaya koyuyor” dedi.

BUGÜN VE HER GÜN İSTİSMARCILARI DEĞİL, ÇOCUKLARI KORUMA GÜNÜDÜR!

Koca sözlerine şöyle devam etti: “Şanlıurfa Barosu’nun açıkladığı verilere göre son 10 ayda 957 istismar vakası bildirildi. İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin raporuna göre de ayrımcılığa maruz kalan, istismar edilen, şiddete uğrayan, ticari olarak sömürülen çocukların sayısı her geçen gün artıyor. Bugün ve her gün, istismarcıları değil çocukları koruma günüdür. Fakat hem çocukları hem yetişkinleri bu konuda güçlendirecek eğitim politikaları sunmak ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni esas alan çocuğun yüksek yararını gözeten bilimsel bir eğitim vermek yerine ÇEDES projesiyle imamlar anaokullarında ve birçok kademede hiçbir pedagojik eğitimi olmadan çocuklara ders veriyorlar. Çocuğu nesneleştiren ve pasifize eden tüm bu gerici politikalara rağmen çocuklar susmuyor, bu seslere kulak tıkayanlara karşı biz de haykırmaya devam edeceğiz. ÇOCUK ANLATIR, SEN DİNLE! İSTİSMARI ÖNLE!”
 
Kaynak : MUHABİR - ZEYNEP ÜNEL
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi