Çifteler Atatürk Ortaokulu’ndan önemli proje

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çifteler Atatürk Ortaokulu’ndan önemli proje
A
a

Çifteler Atatürk Ortaokulu çok uluslu iletişimi hayata geçirmek için “I’m Meeting Web 2.0” eTwinning projesine başladı.

Sütiş Eskişehir
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Pandemi sürecinin sonucunda ortaya çıkan teknoloji bağımlılığının yerini, teknoloijiyi etkin ve verimli kullanmaya dönüştürmek amacıyla yola çıktık. Eğitimi daha verimli ve etkili hale getirmek, kalıcı öğrenmeyi sağlamak ve eğlenceli sınıf etkinlikleri oluşturmak için Web2.0 araçlarının ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Amacımız öğrencilerimizi Web2.0 araçlarıyla tanıştırmak ve kendilerini daha rahat ifade edebilmelerini, çevirimiçi platformları kullanarak ders konularının daha iyi öğrenilmesini sağlamaktır. Projeyle birlikte çok uluslu iletişimi hayata geçirmek için “I’m Meeting Web 2.0” eTwinning projesine başladık. Projeye Türkiye (10), Yunanistan, Azerbaycan ve Ürdün’den toplam 13 okul yetmişi aşkın öğrenciyle katıldı”



Web 2.0 uygulamalarını öğrenen çocuklar problem çözme, algoritma oluşturma, sebep sonuç ilişkisi kurma ve tasarım gibi alanlarda yeterliliklerinin geliştiği belirtilen açıklamada, “Projeye katılan öğrenciler; avatar, logo,poster tasarlama, kelime bulutu hazırlama, farklı araçlarla çeşitli konularda poster hazırlama, video hazırlama, şehir tanıtımları, puzzle hazırlama ve sunma, oyun hazırlama ve sunma gibi çeşitli etkinliklerle dil ve sosyal becerilerini geliştirdiler. İşbirlikli olarak bütün okulların katıldığı yapılan popüler etkinliklerin eklendiği harita etiketleme etkinliğinin yanı sıra son olarak tüm proje okullarıyla ortak olarak 23 Nisan mesajı hazırlama etkinlikleri yapıldı” ifadelerine yer verildi. 

 

Projeye katılanlar
Şehit Harun Turhan Ortaokulu (Aynur Yılmaz- Ankara/ Türkiye), Erdem Bayazıt Ortaokulu (Ayşenur Biçer- Konya/ Türkiye), Scoala Gimnaziala, Çankırı Yunus Emre Ortaokulu (İlknur Araç (Kurucu)- Çankırı/ Türkiye), Payas Yunus Emre Ortaokulu (Leyla Durakcı (Kurucu)- Hatay/ Türkiye), Mehmet Gölhan Ortaokulu (Pınar Kazancı- Sakarya/ Türkiye), 18o Primary School of Kalamaria (Sofia Theodoridou- Kalamaria Thessaloniki/ Yunanistan), Çifteler Atatürk Ortaokulu (Özlem Halime Uysal- Eskişehir/ Türkiye), Şehit Yunus Baykal Ortaokulu (Ümmüye Bartan- Eskişehir/ Türkiye).
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi