Büyükerşen'den Eskişehir'e yakışan bir emanet daha!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen'den Eskişehir'e yakışan bir emanet daha!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında yaptığı Şehitler Anıtı’nın açılışı Şarhöyük Mahallesi Büyük Park’ta gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Şehitler Anıtı, yoğun katılımın olduğu törenle açıldı. Şarhöyük Mahallesi Büyük Park’taki törene, Vali Yardımcısı Ali Çetin, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ile İbrahim Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Sevinç Uluçeşme, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve bando eşliğinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından tasarımı Yılmaz Büyükerşen’e ait olan Şehitler Anıtı’nın açılış törenine geçildi ve 100. Yıl Camisi İmamı tarafından dua edildi.
 

TÜRKİYE’NİN İŞGAL EDİLEMEYECEĞİNİ GÖSTERDİK

Anıtın açılışının çok anlamlı bir günde yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’uncu yılındayız. Bir tarafta bir zafer, diğer tarafta şehitlerimiz var. Hem Çanakkale zaferimizi kutlamayı hem de şehitlerimizi anmayı bir arada gerçekleştiriyoruz. Türk milleti ile o tarihte Anafartalar Komutanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün de başında olduğu Türk askerleri Çanakkale Boğazı'nın geçilmesine ve işgaline izin vermemiş ve Türk vatanının zorla ve cebren işgal edilemeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Gerçi her ne kadar 1915 yılındaki bu zaferden sonra 1918’de Mondros Mütarekesi ile vatan işgal edilmiş olsa da orada başka bir destan yazılmış ve ulusal kurtuluş savaşı ile yeni bir Türk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Türkiye bugün dünya milletleri içinde dikkate alınan, önemsenen ve görüşlerine değer verilen bir ülke ise bundan Çanakkale Deniz Zaferi'nin ve ardından da Kurtuluş Savaşımızın rolü çok büyüktür. Ne var ki her iki tarafın 500 bini aşkın kayıp verdiği Çanakkale Savaşı bizim açımızdan bir zafer olarak sonuçlansa da bu kadar büyük bir insan sayısının yaşamını yitirmesi bir trajedi olarak dünya tarihine girdi” ifadelerini kullandı.
 

ŞEHİTLERİMİZİ ANMAK İÇİN YAPTIK

Uzun zamandır anıtı yapmayı ve Eskişehir'e emanet etmeyi düşündüğünü ifade eden Büyükerşen, “Kısmet bugüneymiş. Tasarımı bana ait olan ve Büyükşehir Belediyemizdeki bazı anıtlarda emeği olan bir heykeltıraşımızla birlikte belediyemizin heykel atölyesi çalışanlarının kolektif bir sanat eseri olan bu anıtımızda şehit oğlunun mezarı başında ağlayan, hüzünlenen bir anneyi tasvir ettik. Bir eşi olarak da düşünebilirsiniz. Bu anıtı yalnız Çanakkale'de yaşamını yitiren şehitlerimize değil tüm tarihimiz boyunca bu ülke için canlarını vermiş şehitlerimizi anabilmek için yaptık. Bir tarafta Çanakkale Zaferi. Bir tarafta şehitlerimiz, bir tarafta dimdik duran güvenlik güçlerimiz, diğer tarafta hüzün ve gözyaşı. Ağlayan bir anne veya bir eş. Ne yapalım ki hayat böyle bir şey” dedi. Konuşmaların ardından protokol anıtın önüne çelenk bıraktı.
 
Kaynak : MUHABİR - BERİVAN HALİS
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mühendis bey 18 Mart 2024 23:35

Bu parka suriyeli ve afganlardan başka giden var mı?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi