Bu vatan bizim!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu vatan bizim!
A
a

Eskişehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Vilayet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törende, yüzlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla “Türkiye dimdik ayakta bu vatan bizim” mesajı verdi

Sütiş Eskişehir

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişiminin beşinci yılında 251 şehit ve 2 bin 193 gazi tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de çeşitli etkinliklerle anıldı. Vilayet Meydanı’nda koronavirüs tedbirleri altında tören düzenlendi. Ellerindeki Türk Bayrakları meydana gelen vatandaşlar dayanışma örneği gösterdi. Anma programında Mehter Takımı da gösteri sundu.

ERDOĞAN’I DİNLEDİLER 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşması Eskişehir’deki Vilayet Meydanı’nda kurulan led ekranlardan canlı olarak takip edildi. Sözlerine, "O gece 'Bedr'in aslanları kadar şanlı' mücadeleleri sırasında bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen 251 şehidimize Allah'tan rahmet dileyerek başlamak istiyorum." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Her birinin hikayesi ayrı bir destan olan şehitlerimiz, 'gömelim gel seni tarihe' desek sığmayacak kahramanlıklarıyla, bu millete kefen biçenlere hak ettikleri dersi vermişlerdir. Peygamberlikten sonraki en şerefli makama, Rabb'imizin katında en yüksek mertebeye ulaşan şehitlerimize vefa borcumuzu, geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkarak ödemenin gayreti içindeyiz. Erkeği ve kadınıyla, genci ve yaşlısıyla, öğrencisi ve hocasıyla, işvereni ve işçisiyle, memuru ve esnafıyla, velhasıl her yaştan, her meslekten, her kesimden insanıyla, 'bu hayasızca akına gövdelerini siper ederek', sokakları ve meydanları doldurarak, gördükleri her yerde darbecilerin önlerini keserek, yeri geldiğinde önlerine katıp kovalayarak, anadan, yardan, evlattan, serden geçerek verdikleri mücadele sırasında gazilikle şereflenen kardeşlerimize de en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Hakk'a tapan milletimizin istiklal aşkı, hür yaşamış bayrağımızın nazlı dalgalanışı, yurdumuzun üzerinde ebediyen inleyecek ezanlarımızın sesi şahidimiz olsun ki; ülkemize ve milletimize yapılan ihaneti asla unutmayacağız.” 

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR OKUNDU
Erdoğan’ın konuşmasının ardından Vilayet Meydanı’ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kuran tilaveti ile devam eden programda İl Müftüsü Bekir Gerek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve 15 Temmuz Şehit ve gazileri için dua okudu. Daha sonra selamlama konuşmalarına geçildi. 

EMELLERİNE ULAŞAMADILAR!
BBP İl Başkanı Salim Acabay: “15 Temmuz 2016 günü bu güzelim ülke topraklarında rahatça yaşayıp suyunu içen hainler tarafından bir ihanet gerçekleşmiştir.  Bu emellerine ulaşamadılar. Belli ki hainler bu ülkeyi sahipsiz sanmışlar ki böyle bir gafletle delalet içerisine düşmüşlerdir. Binlerce vatandaş evladı olduğu gerçeğini görmezden gelmişlerdir. Hainlere gereken dersi vermişlerdir” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ YENİLMEMİŞTİR
MHP İl Başkanı İsmail Candemir ise şöyle konuştu: Bu hain terör saldırısını unutmadık ve unutturmayacağız. 15 Temmuz gecesi demokrasiyle pranga vurulmak istenmiş, adeta Türk milleti kalbinden hançerlemiştir. Silahları Türk milletine tutmuş ölüm saçmışlardır. TBMM’yi, Özel Harekât Daire Başkanlığı gibi birçok noktayı hedef almış, bombalar yağdırmışlardır. 15 Temmuz gecesi hiçbir ihanet odağı, vatan millet aşkı karşısında duramamıştır. Türk milleti yenilmemiştir. Tüm dünya görmüştür söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır. Türk Milleti FETÖ’ya karşı sağlam bir irade göstermiştir.”

MÜCADELEYLE ENGELLENDİ
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan:  “Hain darbe girişiminin 5. Yılını üzüntüyle anıyoruz. Ancak gururluyuz. FETÖ hainlerinin yaptığı darbe girişimi milletin omuz omuza mücadelesi ile engellenmiştir. 15 Temmuz zaferi şehit ve gazilerimizin destansı kahramanlıklarıyla kazanılmıştır. 15 Temmuz zaferi bu topraklarda Çanakkale ruhunun hale taze olduğunu göstermiştir.  15 Temmuz bütün dünyaya göstermiştir ki bu millet cesur millettir” dedi. 

BU BAYRAK İNMEYECEK
MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak: “15 Temmuz alçakça bir darbe girişimidir. Bu millet aç kalır, yorulur gerekirse can verir ama haine yol vermez.  Kimseye vatan teslim etmez.  Hain darbe girişimi sırasında şehit düşen vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz değerlerimize sıkıca tutunmamızın gerekliliğini hainlere de 100 sene önce aldıkları dersi hatırlatmıştır.  Hainden medet umanlar durumları 15 Temmuz’daki hainlerden farklı olmayacak, bu millet ölmeyecek bu bayrak inmeyecektir” dedi.

ÇOK DAHA GÜÇLÜ ÇIKTIK
AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay: “5 yıl önce bu meydanlardaydık. Demokrasimize vatanımıza bayrağımıza sahip çıktık. 15 Temmuz’da bu millet vesayete dur demiştir. Darbe demek, hukuka darbe demektir. Darbe demek insan haklarına darbe demektir. Darbe demek haber alma özgürlüğüne darbe demektir. Darbe demek iç karışıklıkların artması demektir. Darbe demek ekonomik daralma yapının bozulması demektir. Halka hesap vermek yoktur. 1965-80 darbeleri 7 yıl içinde ekonomi ancak toparlanmıştır. Darbe demek dış güçlerin hâkimiyeti demektir. 15 Temmuz 2016’da kalkışması kahraman Türk halkının direnişi sayesinde bertaraf edildi. Bu milleti vatanına bir şey olduğunda onu kimse tutamaz. Darbe devri kapanmıştır. Öldürmeyen şey güçlendirir derler ülke olarak çok daha güçlü çıktık. 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimizse şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

ÖLÜMÜ ÖLDÜRDÜ KORKUYU KORKUTTU
AK Parti Milletvekili Harun Karacan: bugün 5. Yıl dönümü yaşadığımız Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir kez daha belirtmek isterim ki şanlı geçmişimizden devraldığımız direniş ve diriliş ruhu bizlere 15 Temmuz’da rehberlik etmiştir. Çanakkale’de, Sakarya’da olduğu gibi bu vatan için toprağa düşenler ruhu o gece bir kez daha dirildi. Bu milletin vatan sevgisi her şeyin üstündendir. Millet Hain FETÖ’ye karşı sokaklara döküldü. Yine o gece genciyle, yaşlısıyla tek yürek olup ölümü öldürdü, korkuyu korkuttu. Valilerimizden, komutanlarımızdan, polislerimize kadar herkes Demokrasi zaferinin kahramanıdır” dedi. 

ONLAR BİZİM ONURUMUZ 
Vali Erol Ayyıldız: “15 Temmuz Hain silahlı darbe girişiminin, FETÖ’nün bozguna uğratılmasının yıl dönümüdür.  Bulunduğumuz coğrafya bu günde karanlık planlara sahne olmaktadır. Vatanımızı bölmek isteyenler amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. 15 Temmuz asrın en önemli zaferidir.15 Temmuz zaferi darbecileri ebediyete kadar takip eden bu sesi silip süpürdüğü gündür.  Vatan uğrunda görev esnasında, şehit veya gazi olan askerimiz polisimiz bizim onurumuzdur. 15 Temmuz’un yıl dönümünde bizlere istikbalimizi sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onun kahraman silah arkadaşları ve 15 Temmuz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” 

NABİ AVCI GENÇLERE SESLENDİ
AK Parti Milletvekili Nabi Avcı ise konuşmasında gençlere seslendi. Avcı eski Başbakan Adnan Menderes’in Eskişehir’de Vilayet Meydanı’nda yaptığı konuşmayı hatırlattı. Milletvekili Avcı, Cumhurbaşkanımız konuşmasında 15 Temmuz’u anlattı. Bende bütün şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinde anma programları yapılıyor. Genç kardeşlerim. Bu meydan 26 Mayıs 169 tarihinde Başbakanımız Adnan Menderes’in son konuşmasını yaptığı yerdir. Merhum başbakanımızın konuşmasını hoparlörün kablolarını keserek engellemişlerdir, Türkiye’de ve dünyada erken seçim konuşmasının duyulmasını engellemişlerdir. Bütün darbeler, şu veya bu şekilde dış mihrapla bağlantılıdır. Bütün darbeler o darbelere karışanların özü itibariyle uluslararası istihbarat teşkilatlılarının yönlendirdiği oyunlardır. 15 Temmuz bunların en net görüşüdür. Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek için tezgâhlanmıştır. Ona göre hazırlanın, geleceğe sahip çıkın… Bütün şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

SANCAK TESLİMİ YAPILDI 
Vali Erol Ayyıldız’ın konuşması öncesi ise genç sporcular tarafından kendisine sancak teslimi yapıldı. Gençleri selamlayan Vali Erol Ayyıldız, sancağı dalgalandırdı. Vilayet Meydanı’ndaki program gece boyu devam etti. Ellerinde Türk Bayrakları ile meydanı dolduran yüzlerce Eskişehirli 115 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bir kez daha birliğini ve dayanışmasını herkese gösterdi. 

ES TV’DEN CANLI YAYINLANDI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Vilayet Meydanı’nda düzenlenen tören, ES TV ekranlarından canlı olarak yayınlandı. Programda katılımcılarla röportajlar gerçekleştirildi. 

Törene kimler katıldı?
Törene Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, AK Parti Milletvekillleri Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, BBP İl Başkanı Salim Acabay,  ESTÜ Rektörü Tuncay Döğeroğlu ile birçok siyasi parti temsilcisi, ilçe belediye başkanı ve vatandaşlar katıldı.
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi