Bize bir şans verin

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bize bir şans verin
A
a

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsmail Candemir, ES TV’de yayınlanan Vaziyet programının konuğu oldu. Köşe Yazarımız Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Candemir, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Candemir: Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz bu şehre hiç hizmet etme imkanı bulamadık. Milliyetçi Hareket Partisi’ne bir şans verilmesi lazım. İddialı olarak söylüyoruz; bir dönem bize bir belediye verin merkezde, bir sonraki seçimde üç belediyeyi de alırız.

ES TV’de yayınlanan Vaziyet programına konuk olan MHP İl Başkanı İsmail Candemir, yerel seçimde AK Parti ile MHP arasında ittifak olup olmayacağıyla ilgili konuştu. Cumhur İttifakı’nın ruhuna değinen Candemir, “Cumhur İttifakı’nın ruhunu iyi anlamak gerekiyor. Cumhur İttifakı’nın çıkış nedeni 15 Temmuz sonrası yaşanan süreçtir. Referandum dönemi, arkasından 24 Haziran seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanının sözünü yere düşürmemiş gereğini yapmıştır. Biz Genel Başkanımızın ve genel merkezin direktifleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Ama şunu da gözden kaçırmamak lazım; görüşmelerle alakalı olarak Genel Başkan Yardımcımız Semih Yalçın Bey ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Sadi Durmaz Bey görevlendirildi. Süreci bekleyip göreceğiz. Çok yakın bir zaman içerisinde zannediyorum ki bu görüşmeler netice verir” ifadelerini kullandı.

BATACAKSAK
BİRLİKTE BATACAĞIZ
Türkiye’nin ekonomik bir saldırı altında olduğunu söyleyen Candemir, “Türkiye ekonomisi zaten problemleri olan bir ekonomi. Bunu hepimiz biliyoruz. Ama bir anda Dolar’ın, Euro’nun bu kadar fırlamasının da bir mantığı yok. Bakıyorsunuz bugün yaşadığımız krizde bu fırsatçılığa da dönüşmüş durumda. Acı olan tarafı o. Tamam bugün artan kurdan dolayı doğalgaz, enerji fiyatlarında mutlaka, biz enerjisiz dışa bağımlı bir ülke olduğumuz için maliyet artışları oldu, bunu kabul ediyoruz. Ama bununla alakası olmayan şeylerde de fırsatçılık yapılıyor. Niye bunu yapıyoruz? Kime yapıyoruz? Birbirimize mi yapıyoruz? Hepimiz aynı gemideyiz. Batacaksak birlikte batacağız. Ben ekonomik bir saldırı olduğuna inanıyorum. Bunu söylerken de şunu demiyorum; Türkiye’de ekonomi çok güzeldi, bahar havası esiyordu, öyle bir şey yok” diye konuştu.

MHP’NİN OYLARI BÜYÜKŞEHİR
BELEDİYE BAŞKANINI BELİRLİYOR
MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak’ın ‘Eskişehir’de CHP’nin de AK Parti’nin de MHP’ye ihtiyacı vardır’ ifadelerini değerlendiren Candemir, “Geçmiş seçimlere baktığımızda sayın vekilimiz aslında doğru bir tespitte bulunmuş. Milliyetçi Hareket Partisi’nden kayan oylar büyükşehir belediye başkanını belirliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’yle AK Parti’nin çıkarttığı adaylar aşağı yukarı aynı seviyede oy alıyorlar. Sayın Vekilimizin de üstüne basarak söylediği kelime budur; Milliyetçi Ülkücü Hareketin desteğini almadıktan sonra olmayacağı yönünde… Ama biz eğer bir ittifak olmazsa en güçlü adayımızla büyükşehirde de çıkacağız. Odunpazarı ve Tepebaşı hepsinde varız. İttifak olursa… Bu genel başkanların görüşmesi sonrasında ortaya konulacak stratejiyle alakalı bir şey. Bugünden bir şey söyleme şansımız yok” dedi. AK Parti ve MHP arasında eğer bir ittifak olacaksa nasıl olacağıyla ilgili konuşan Candemir, “Tespit edilecek adaylar encümen üyeleri dahil olmak üzere gerçekten konusunda uzman, liyakat sahibi, toplumda karşılığı olan, emin olunan insanlardan oluşmalı. Bu şehir hepimizin. Bu şehre hizmet etmek, vatana hizmet etmektir. Bu şehir çok daha iyi hizmetleri hakkediyor. Yerel-genel çekişmesini artık bırakmalıyız. Eskişehir’in menfaatleri konusunda bir beraber olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

ADAYLARIMIZ BELLİ
MHP’nin yerel seçim iddiasından bahseden Candemir, “Biz iki senedir yerel seçimlerle alakalı çalışmamızı yürütüyoruz. Bizim hedefimiz taşrada beş tane belediye alabilmek. Aşağı yukarı adaylarımız belli. Halkla iç içeler. Milliyetçi Hareket Partisi bu yerel seçimlerde Eskişehir’in tüm ilçelerinin problemleri ve çözümüne ilişkin projelerle ortaya çıkacak. Biz çok ciddi çıkacağız. Eğer kendimiz de yalnız başımıza girersek büyükşehirde, merkez belediyelerde ve taşra belediyelerde ilçelerin problemlerine ve çözüm yollarına yönelik projelerle çıkacağız” diye konuştu. Öte yandan teşkilat dışındaki hiçbir göreve bu zamana kadar talip olmadığını ve olmayacağını söyleyen Candemir, kesinlikle adaylık düşünmediğini vurguladı. Candemir, Biz bu görüşmeler sonuçlandıktan sonra, resmi olarak seçim startı verildiğinde aday olmak isteyen tüm arkadaşlarımızı davet edip duyuruda bulunacağız. Arkadaşları toplayıp istişare edeceğiz. En uygun adayla, herkesin mutabık olduğu insanlarla yola çıkacağız” dedi.

NİYE KAVGA
EDELİM?
CHP’lilerin ‘MHP’nin oylarını kesinlikle alacağız’ söylemlerini değerlendiren Candemir, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanı bize her zaman oy verir, destek verir. Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir’de tek başına seçimlere girerse biz de tam tersini düşünürüz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ulusalcı tabanından bize karşı çok büyük bir oy akışı olacağını bekliyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin de tabanında hendek siyasetine karşı olan çok büyük bir grup var. Bizim PKK ve destekçisi hariç hiçbir siyasi partiye bir tavrımız olamaz. Biz bu şehirde yaşıyoruz, bu şehirde siyaset yapıyoruz. Bu şehrin problemleriyle alkalı olarak biz herkesle görüşürüz. Niye kavga edelim? Kavga bir şeylerin çözümü değil. Problemlerin çözüm noktasını hep birlikte el ele çözelim. Katkı sağlayalım, ortak fikirler üretelim, beyin fırtınası yapalım” diye konuştu. 15 Temmuz öncesiyle 15 Temmuz sonrasının farklı görülmesi gerektiğini söyleyen Candemir, “Biz diyoruz ki bir kere de Cumhuriyet Halk Partililer, Milliyetçi Hareket Partililere bir belediye versin. Biz de üretken belediyecilik anlayışımızı Eskişehir ile tanıştıralım. Bu şehirde Cumhuriyet Halk Partisi, Ak Parti, Demokratik Sol Parti, Doğruyol Partisi, Anavatan Partisi geçmiş yıllarda büyükşehir ya da alt belediyelerde belediyeyi idare etti. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz bu şehre hiç hizmet etme imkanı bulamadık. Biz de diyoruz ki bize bir belediye verin merkezde, Milliyetçi Hareket Partisi’nin üretken belediyecilik anlayışını gösterelim. İddialı olarak söylüyoruz; bir dönem bize bir belediye verin merkezde, bir sonraki seçimde üç belediyeyi de alırız” ifadelerini kullandı.

UZLAŞMAYI
BİZ SAĞLARIZ
Mevcut belediye başkanlarını eleştiren Candemir, “Bu şehrin en büyük problemi trafik. Yılmaz Hocam, Ahmet Bey yaklaşık 20 senedir bu şehirde belediye başkanı. Eskişehir’in trafik probleminin çözümüyle alakalı biz hiç bir şey göremedik. Tam bir keşmekeş içindeyiz. Yaşanmaz hale geldi. Birincisi bunun çözülmesi lazım. İkincisi çok büyük imar problemleri var. Eskişehir’de vatandaşın yerel yönetime ulaşmakta da sıkıntısı var. Eskişehir öyle bir hal aldı ki yerelde Cumhuriyet Halk Partisi, genelde iktidar AK Parti. İkisinin çekişmesi. Böyle bir şey olamaz. Bu şehrin sorunlarında herkes bir araya gelmek zorunda. Biz de onun için diyoruz ki Milliyetçi Hareket Partisi merkezdeki belediyelere sahip olursa biz bu uzlaşmayı sağlarız. Çünkü bizim ne AK Parti’yle ne Cumhuriyet Halk Partisi’yle her hangi bir problemimiz yok. İyi yaptıkları şeyler için Allah razı olsun. Bu şehre bir çivi çakanı sonuna kadar destekleriz. Biz belediye meclislerinde de şehir menfaatine gördüğümüz her şeye de Cumhuriyet Halk Partili belediyelere gerekli desteği vermişizdir. Bizim kan davası siyaseti gibi bir şeyimiz yoktur. Biz hizmet noktasında bizim görüşlerimize göre doğru olan şeylere destek veririz, yanlış gördüğümüz noktalarda da muhalefet ederiz. Biz bir ittifak içerisindeyiz, termik santral konusunda, ittifaktayız ama biz AK Parti gibi düşünmüyoruz. Biz termik santrale karşıyız. Biz kendi doğrularımızı savunuruz” diye konuştu.
 
AKTİF OLMALIYIZ
Alpu’da kurulması planlanan termik santralle ilgili ilk çalıştayı MHP’nin yaptığını söyleyen Candemir, “Termik santrali ilk gündeme getiren biziz. Bizim duruşumuz belli. En kaliteli pancarın üretildiği, her türlü tarımın yapıldığı koskoca bir ovaya yazık etmeye hiç birimizin hakkı yok. Enerji mutlaka ihtiyaç biz enerjiye karşı değiliz. Nükleer enerji dahil hepsine evet. Uygun şartlarda, uygun tekniklerde yapıldığı sürece… Bizim hareket olarak belki en büyük eksikliğimiz; biz kendimizi ifade etmekte pek başarılı bir hareket değiliz. 50 yıllık bir siyasi hareketiz, ideolojimizin doğru olduğuna inanıyoruz. Demek ki bunu yeteri kadar vatandaşa anlatamıyoruz. Biz bunu 12 Eylül öncesinde de anlatamadık. Şu anda da demek ki anlatmakta yetersiz kalıyoruz. Bunun üzerine çalışmamız, biraz daha aktif olmamız gerekiyor. İnşallah bundan sonra sesimiz daha gür çıkar” ifadelerini kullandı.

SESİMİZİ DUYURACAĞIZ
Şu anda parti yönetiminin genç isimlerden oluştuğunu belirten Candemir, en büyük eksikliklerinin medya kullanımı olduğunu ve bu seçimde sosyal medyayı çok daha aktif kullanmayı hedeflediklerini belirtti. Avukat Heval Yıldız Karasu’ya yapılan saldırıyı tasvip etmediklerini vurgulayan Candemir, “Bence birileri bu işin arkasından farklı şeyler yapmanın peşindeler. Yanlış işler. İnsanlar problemleri varsa bunu oturarak çözmeliler. Eskişehir’in böyle bir gerginliğe ihtiyacı yok. Eskişehir bir huzur şehri. Onlar da karşı dava açtıysa bizler de bunun takipçisi olacağız” dedi. AK Parti ve CHP’nin mecliste ‘hizmetlerimizi engelliyorlar’ söylemleriyle ilgili konuşan Candemir, “Hizmet noktasında kesinlikle doğru olan şeyi hep birlikte yapmalıyız. Onun için diyoruz Milliyetçi Hareket Partisi’ne bir şans verilmesi lazım. Özellikle merkez belediyelerde şans bekliyoruz. Vatandaşımıza eğer bunu iyi anlatabilirsek, bu şansı yakalayabileceğimize inanıyoruz. Sorun bizde. Biz kendimizi ne kadar iyi anlatırsak, eksikliklerimizi de ne kadar fazla giderirsek o kadar fazla ulaşıp sesimizi duyuracağız. Bununla alakalı kalan süreyi çok iyi kullanmaya çalışacağız. İnşallah başarılı oluruz” diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi