Bir ‘Devrim’ daha yapabiliriz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bir ‘Devrim’ daha yapabiliriz
A
a

ESGİAD Yönetimi, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’la akşam yemeğinde bir araya geldi. Eskişehirli işadamları, yerli otomobili üretecek beş kuruluştan birinin sahibi olan Özilhan’a, üretim yeri olarak Eskişehir’i işaret etti.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD)’nin yönetici ve üyeleri, Türkiye’nin en önemli özel sektör kuruluşlarından Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile bir araya geldi.

Genç işadamlarıyla akşam yemeği yiyen ve sohbet eden Özilhan, yerli otomobil ağırlıklı soruları da yanıtladı. Türkiye’nin yerli otomobilini üretecek Ortak Girişim Grubu’nda yer aldığı, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan Tuncay Özilhan, 2012’de satış hedeflediklerini bildirdi. ESGİAD Başkanı Ulaş Entok da, Eskişehir’de ağırlamaktan onur duydukları işadamı Tuncay Özilhan’a, “Yerli otomobili Eskişehir’de üretmenizi isteriz” dedi.  1961 yılında Devlet Başkanı Cemal Gürsel'in emriyle üretilen ilk Türk arabası Devrim Arabası’nın Eskişehir'de yapıldığını anımsatan Ulaş Entok, “Bunun devamını getirebiliriz” dedi.


Eskişehir’in yerli otomobili üretecek koşullara sahip bir kent olduğunun altını çizen Ulaş Entok, “İlk yerli otomobil zaten Eskişehir’de üretilmişti. Devrim Arabası’nın devamını yapacak potansiyel ve güce sahibiz. Eskişehir’i bu anlamda değerlendirmenizi isteriz” dedi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa öztaş 8 Kasım 2017 19:23

Yerli otomobil Eskişehirde yapılsın,gençlerimiz işsiz.istihtam ıçin çok önemli,ben oğlumua Otomativ teknolejijeri okuttum.bu alanda iş bulamıyor.

0 2 Cevap Yaz
adil 8 Kasım 2017 14:11

yerel destek şart

0 3 Cevap Yaz
Yatırım Gelsin 26 8 Kasım 2017 12:42

Eskisehir'in Babayigit siyasileri meydana çıkın ve yerli otomobil üretimini Eskişehirle buluşturun!!!!! Her türlü kaynak elde mevcut;ulaşım,lojistik,insan kaynağı,konum..Siyaset etkisi olmadan olmaz tabii varsa!!! Bu yatırım derneklerin yapacağı davet ile sonuca ulaşamaz; aksi taktirde Özilhan Bey sizi karşısına oturtup bol bol nasihat verir ))

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi