Bakanlığın "bir düşündüğü" var...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bakanlığın "bir düşündüğü" var...
A
a

Eskişehir Alpu Kömürlü Termik Santrali konusundaki soruya Bakanlık aylar sonra yanıt verdi...

Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün Eskişehir Alpu Kömürlü Termik Santrali ile ilgili olarak sorduğu sorulara Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan cevap geldi.Cevapta, “Yer Altı Kömür İşletmesi olarak kurulacak tesisin yeryüzündeki tarım faaliyetlerini etkilemeyeceğini düşünüyoruz” denildi.
Süllü, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bakanlık görüşünde ‘Bu alanda yapılacak madenciliğin yerin yaklaşık 300-400 metre altında olması yeryüzünde bulunan alanı etkilemez’ denilmektedir. Konu ile ilgili aldığımız uzman görüşleri, yerin 300-400 metre altında yapılacak madencilik faaliyetlerinin yeryüzünü etkileyeceği, bu alanda tarlalarda oturma ve çökmeler oluşmaya başlayacağı yönündedir” dedi.
Jale Nur Süllü sözlerine şöyle devam etti: Yine burada yapılacak yeraltı madenciliği nedeni ile Alpu Ovası’nda bulunan ve zengin olan yer altı suyunun özellikleri değişecektir. Tarım yapanlar ve tarlalarını su kuyusu açarak sulayanların kuyularında su seviyesi değişecek, su alamaz duruma geleceklerdir. Uzmanların dikkat çektiği önemli bir konu da bu alanda yapılacak yeraltı madenciliğinde çalışılacak yerin kaya özelliğinin çok zayıf olduğu ve yeraltı madenciliği yaparak çalışmanın çok riskli olduğu doğrultusundadır.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi