Ankara'da o bulvarın ismi değişiyor mu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ankara'da o bulvarın ismi değişiyor mu!
A
a

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Çayyolu sakinlerinin isminin uzunluğu ve zor telaffuz edilmesi nedeniyle ‘Atatürk’ veya ‘Mustafa Kemal’ olarak değiştirilmesini istedikleri ‘Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı’na ilişkin, “Bu diplomatik bir mesele. Tek başımıza yapmamız doğru olmaz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Talebi Dışişleri Bakanlığı’na gönderebileceklerini belirten Tuna, “Bu uluslararası ilişkileri etkileyecek diplomatik bir mesele. Bizim resen bir şey yapmamız doğru olmaz. Bize gelen makul olan talepleri değerlendiriyoruz. İlgili birimimiz bakanlığa gönderir, ‘Böyle bir talep var, bu konuyla ilgili ne diyorsunuz?’ deriz. Onlar da belki o devletin ilgilileriyle veya büyükelçileriyle konuşur ve bir çözüm sağlanabilir. Örneğin belki sadece soyadını yazarlar. İlgili devlet ‘Şu bizi tatmin eder’ derse biter gider. Onların uygun görebileceği bir kısaltma yapılabilir” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ahmet yüksel 16 Nisan 2018 04:04

bangabandhu yu kaldırsınlar mucibürrahman yeter.Maşallah Atatürksüz kemalsiz yerimiz kalmadı.Adres yazarken kaçıncı olduğunu bilemez olduk.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi