Altının gözü zirvede

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Altının gözü zirvede
A
a

ABD enflasyon verisinin açıklanmasıyla ons ve gram altında yükseliş yaşandı. Güne bin 242 liradan başlayan gram altın ABD enflasyon verisinin açıklanmasının ardından bin 254 liradan el değiştiriyor.  

Sütiş Eskişehir
ABD’nin mart ayı enflasyon rakamı Amerikan Merkez Bankası Fed'in para politikasını sıkılaştırma adımlarının sonuç vermeye başladığına işaret etti. Fed'in mayıs ayı faiz artırımının son artırım olması olasılığını güçlendireceği değerlendirmeleriyle altın yükselişini sürdürüyor.
Mayıs ayındaki faiz artırımından sonra faizin düşüş eğilimine geçeceği, faiz düştükçe dolara olan talebin azalacağı ve paranın diğer yatırım araçlarına kayacağı beklentileri ortaya çıktı.

Ons Altın güne 2003 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 2 bin 3 dolar en yüksek de 2 bin 28 dolar seviyesini gördü. Ons altın 2019 dolardan işlem görüyor.
Gram altın da ons altındaki yükselişe paralel olarak tarihi yüksek seviyesi olan bin 259,9 liraya yükseldi.  Güne bin 242 liradan başlayan gram altın bin 254 liradan el değiştiriyor.
Son bir ayda gram altın Bin 166 liradan Bin 254 liraya çıktı. Eskişehir’de çeyrek altın ise 2045 liradan alınıp 2 bin 85 liradan satılıyor. Çeyrek altın da bir ayda Bin 945 liradan 2 bin 85 liraya yükseldi.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi