Alpu Belediyesi borç batağına böyle batmış

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Alpu Belediyesi borç batağına böyle batmış
A
a

Eskişehir'de Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller belediyenin borçlarının içinde en büyük kalemi geçtiğimiz yıl AK Partili eski başkan Rafet Demirtaş tarafından belediyeye alınan pancar sökme makinesinin oluşturduğunu söyledi. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'in Alpu Belediyesi'nde geçtiğimiz dönemde yapılan bu harcama ulusal medyada yankı yarattı. Sözcü Gazetesi'nden Kemal Atlan'a konuşan Başkan Güller, "Yılın birkaç ayında pancar sökümü yapılan ilçede, bugünkü değeri yaklaşık 2.3 milyon lira olan pancar sökme makinesi, 2018 yılı Ağustos ayında 5 yıl vadeli leasing yöntemiyle 8 milyon liraya alınmış. 500 bin peşinat ve her yıl 1 milyon 500 bin lira ödemesi olan pancar sökme makinesi için daha hiçbir ödeme gerçekleşmemiş. Piyasası 2.3 milyon lira olan bir makine 8 milyon liraya alınmış. Pancar sökme makinesi senenin 10 ayı belediye garajında yatıyor. Geçtiğimiz yıl pancar sökme makinesi ile 3 bin 447 dönüm pancar sökümü gerçekleşmiş. 468 bin lira elde edilmiş. Yakıt ve çalışanın maaşları düşüldükten sonra belediyeye yaklaşık 200 bin lira bir gelir sağlamış” dedi. Pancar sökme makinesinin 1 milyon 500 bin lira olan ilk taksitinin ödeme tarihinin geçen ay olmasına rağmen parayı ödeyemediklerini belirten Güller, “Pancar sökme makinesi adeta belediyenin ciğerini sökmüş durumda. 

Pancar sökme makinesinin borcundan bir kurtulabilirsem, belediyenin borcu yok diyebilirim. Geriye kalan borçların en fazlası 100 ila 150 bin lira olan borçlar ve ödenebilecek olan borçlardır. 21 Eylül tarihinde pancar hasadı başlıyor. Aralık ayının başına kadar pancar sökme makinesini en verimli şekilde kullanmaya çalışacağız. Geçen sene belediye yönetimi pancar söküm birim fiyatlarıyla ilgili bir çalışma yapmamış. Partili olanlara dönümü 100 veya 110 liradan partili olmayanlara ise dönümü 150 liradan pancar sökümü yapmışlar. Geçen sene 3 bin 447 dönüm pancar sökümü yapılmış. Maksimum çalışma ile bu yıl 5 bin dönüm pancar sökmüş olsak dönümü 150 lira desek 750 bin lira para yapar. Zaten bunun yarısı akaryakıt ve çalışanın maaşı gibi giderlere gitse elimize yaklaşık olarak 300 ila 350 bin lira geçecek. Külliyen zarar diyebiliriz. Elde edilen para makinenin borcunun taksitini bile ödeyemiyor. Yılda en fazla 2 ay çalışan makineden kar etmeniz zaten imkansız” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
YALCIN 26 Ağustos 2019 14:09

Calismassan kazanamazsın en az 10bin dönüm yer söker bu makina

1 2 Cevap Yaz
memduh 25 Ağustos 2019 06:49

Hedi Eskiyşenir şu Makinenin aynısını yap da, bu çakal alışverişyin karşılığını üretkemeye vesiyle olsun sebebimiz! Ne kadtark elzçem olduğu konusu da tartışılmalı keza!

0 0 Cevap Yaz
Eskişehirli 24 Ağustos 2019 15:03

Haramzadeler bir yorumda Alpu Akp,li eski belediye başkanının çaktığı kazığa yorum yapın,Eskişehirin hizmet anlamında yapılan lehine her habere çekirge gibi zıplıyorsunuz ya,büyük"Mahkeme,ı Kübra dan kaçamayacaksınız,(Satın aldığınız yalan dünyanın mahkemelerinden yırttınız da)

1 5 Cevap Yaz
DKC 24 Ağustos 2019 14:59

İsraf had safhada,geçen sene çiftçinin pancarı karın altında kalıp ziyan oldu.8 trilyona makina alanlara hiç şaşırmıyorum,zira kendileri baba mirası gibi yedikleri paradan hiç kimse hesap sormayınca,3 ayda 1ton100 kilo fıstıklı kadayıf bile yiyorlar.Hangi vatandaş 1 kilo fıstıklı kadayıfı ayda yılda birde olsa alıp yiyebiliyor? O değilde,bu haberi görünce aklıma ilk mehmet şimşek geldi.Ne diyordu? 'BİZİM İÇİN ÇEREZ PARASI'her kim tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan parayı bol bol israf ediyorsa haram zehir zıkkım olsun...

1 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi