AK Parti'den Eskişehir'deki ulaşım zammına tepki

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AK Parti'den Eskişehir'deki ulaşım zammına tepki
A
a

"Bu zam kabul edilemez, derhal geri çekilmelidir."

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 10/09/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, şehir içi ulaşım ücretlerine %25-30 oranında zam yapmıştır. Bu zam kabul edilemez, derhal geri çekilmelidir. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, zaten yüksek olan ulaşım ücretlerine, fahiş ve çok yüksek bir artış yaparak, vatandaşımıza ek bir yük getirmiştir. 

Şehrimizde şehir içi ulaşım hatlarının ortalaması, 4 kilometre civarındadır. İstanbul’da ise, ortalama hat uzunluğu 19,65 kilometredir. (yaklaşık 20 km’dir) Diğer şehirlere göre de, Eskişehir’de yolcu taşıma güzergâhları çok kısadır. Buna rağmen, Eskişehir’li hemşehrilerimiz, İstanbul’daki ulaşım ücretleriyle aynı ücreti ödemektedir. Dolayısıyla, 5 kat daha pahalı hizmet almaktadır.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, döviz artışını bahane etmesin. Gerçekçi bir maliyet hesabı yapılmadan, uygulamaya konulan bu zam, neyi ve nereyi finanse edecektir?

Eskişehirlinin parası, seçim harcamalarında, belediyenin yüksek borçlarının ödenmesinde, hayvanat bahçesinde ölen hayvanların finansmanında mı kullanılacaktır?

Ulaşım ücretlerine yapılan bu zam; fırsatçılıktır, vatandaşa zulümdür.

Bu şehir, size bunun hesabını sandıkta soracaktır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
araştıtıcı 14 Eylül 2018 12:56

örnek verirken önce araştırınız. İstanbul da dolmuş 1-3 durak arası 2 tl den başlıyor. En ucuz bilet 2.5 tl den başlıyor . Eleştiri yapacaksanız bilinçli yapınız. Hiç bir gazeteci de araştırıp diyememiş bu durumu bir de haber diye yazıyorlar. Ulaşım da en ucuz şehirlerden biriyiz.

1 1 Cevap Yaz
Arif 14 Eylül 2018 09:41

Memlekette zamlar her şeyi ikiye katladı tepkiler bir tek ulaşım zammınamı?????

0 2 Cevap Yaz
doğrucu_davud 14 Eylül 2018 09:24

siz de ozaman iktidar partisi olarak doları düşürün elektrik doğalgaz ve bir çok ürüne gelen zamları geri çekin devlete para lazım olduğu için yaptığınız bedelliyi geri çekin gibi gibi gibi....

0 3 Cevap Yaz
cihan 13 Eylül 2018 16:01

Yapılan zam fazla olabilir. Ama AKP nin matematiğine hayran kaldım. İstanbul'a göre 5 kat fazla :):):)

3 3 Cevap Yaz
utku

söz edilen ortalama mesafe istanbulda km lerce yol gidiyorsun. eskişehirde mesafeler çok kısa ve bir çok yere aktarmalı gidiyorsun . ayrıca otobüs - otobüs aktarması yok.

3 3
araştıtıcı

istanbul da aktarma ücretleri 1.85 tl den başlıyor. kademesine göre değişiyor. Merak eden linkten incelesin de yorumunu doğru yapsın....http://www.iett.istanbul/tr/main/pages/iett-toplu-ulasim-ucret-tarifesi/42

0 1
HAKKI 13 Eylül 2018 15:59

sizde benzini 3 tl ye çekin. olmaz mı?

3 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi