Adalet Bakanı'ndan Ayşe Tuba Arslan açıklaması

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Adalet Bakanı'ndan Ayşe Tuba Arslan açıklaması
A
a

Adalet Bakanı'ndan Ayşe Tuba Arslan açıklaması: HSK gereken her türlü müeyyideyi yapacaktır

Sütiş Eskişehir
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Bir kadın eski eşi tarafından katledildi. Burada herkesin başını iki elinin arasına alıp düşünmesi gerekir. Nerede ihmaller yapıldı bunun düşünülmesi lazım. Ayşe Tuba Arslan şimdi aramızda olabilirdi. Bu can kurtarılabilinirdi dediğimiz nice canlar aramızda olabilirdi. Bu feryadı işitmeyen uygulama HSK tarafından incelenmektedir. HSK gereken her türlü müeyyideyi yapacaktır” dedi.
Adalet Bakanı Gül, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'daki bir otelde gerçekleştirilen "Aile Hukuku Çalıştayı"na katıldı. Gül, burada yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin din, dil, ırk ayırt edilmeksizin bütün dünyada yaygın olarak karşımıza çıkan bir problem olduğunu söyledi. Bunun hiçbir toplum ve devlet tarafından kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Gül, toplumu derinden yaralayan bu şiddetin özellikle kadın ve çocuklar başta olmak üzere bütün bireyler üzerinde olumsuz etki gösterdiğini söyledi.
Gül, şiddet mağduru kadınların çoğunun aile içi şiddetten etkilendiğinin ortaya çıktığını ifade ederek, "Her nerede ne şekilde yaşanırsa yaşansın kadına karşı şiddetle en güçlü şekilde mücadele etmek zorundayız. Kadına şiddet konusunda hiçbir toleransımız olamaz. Sadece fiziksel değil tüm biçimleriyle kadına yönelik şiddeti kınıyoruz. Bu zorbalık, bu zalimlik toplumsal bir sorundur, ahlak sorunudur, insanlık sorunudur" diye konuştu.




 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi