Acıbadem'den ‘1001 Bebek Hikayesi’

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Acıbadem'den ‘1001 Bebek Hikayesi’
A
a

Acıbadem International Hastanesi Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Dr. Fatih Öğüç, üreme sağlığının her 100 aileden 20’sini ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, "Özellikle üreme sağlığıyla ilgili ailelerin bilinçlenmesi çok önemli” dedi. 

Sütiş Eskişehir
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi tarafından bir otelde ‘1001 Bebek Hikayesi’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak Acıbadem International Hastanesi Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Dr. Fatih Öğüç ve Acıbadem Eskişehir Hastanesi Direktörü Dr. Celal Dağ katıldı.

Ailelerin ilgisinin yoğun olduğu etkinlikte çocuklarda eğlenerek vakit geçirdi. Tüp bebek hakkında konuşan Dr. Fatih Öğüç Acıbadem Eskişehir Hastanesindeki Tüp Bebek Merkezinin 4’üncü yılında yaklaşık 1000’e aşkın bebeği bir araya getirdiğini ve bu çocukların yıllarca uzun süren tedavilerden sonra sağlıklı şekilde dünyaya geldiğini söyledi. Öğüç, “Tüp bebek tedavileri artık günümüzde Dünya’da her 100 aileden 20’sinin ihtiyaç duyduğu önemli bir tedavi. Biz de bu konuda kurum olarak çok başarılıyız. Hep beraber ana amacımız sağlıklı nesiller yetiştirmek. Bu yüzdende ülkemize sağlıklı, sıhhatli, yeni ve genç nesiller kazandırmak için çalışıyoruz. Burada gördüğünüz evlatlarımızda bizim. Allah’ın yardımıyla güzel sonuçlar elde ettik. Türkiye’de tüp bebek, inanın dünyadaki en iyi sonuçlara ulaşan merkezlerin Türkiye’de olduğunu söyleyebiliriz. Bu konuda çok iyi yetişmiş, çok güçlü bir entellektüel sermayemiz ve çok iyi bir ekibimiz var. Aynı zamanda bu konu ile ilgili çok yetişkin, sağlıklı merkezlerimiz var. Tüp bebek deyince insanlar, başka insanların üreme hücreleri ile yapıldığını düşünüyorlar. Oysa bu çok yanlış. Tüp bebek her kişinin kendi üreme hücreleriyle yapılan, kendi sahip olduğumuz hücrelerle elde edilen kendi çocuklarımız. İnsanların, soru işareti ile yaklaştıkları nokta genellikle bu oluyor. Ama bunları da ailelerimize anlatıyoruz. Görüyorsunuz bakın burada binlerce çocuk bir araya geliyor. Dolayısıyla bu tedavilerin artık ne kadar güncel, ne kadar sıradan ve toplumun ne kadar kabul ettiğini anlayabilirsiniz. Her sene çocuklarımızı topluyoruz. Bu sene 1000’i aşkın, 1200’e yakın tüp bebeğimiz bir araya geldi. Üreme sağlığı her 100 aileden 20’sini ilgilendiren bir konu. Özellikle üreme sağlığıyla ilgili ailelerin bilinçlenmesi çok önemli. Hatta evlenmeden önce üreme sağlığıyla ilgili testlerini yaptırmaları ve ondan sonra ona göre çocuk sahibi olma yaşıyla ilgili, zamanıyla ilgili kendi programlarını yapmaları çok önemli. Çünkü yıllarca korunduktan sonra büyük bir sorun yaşadıklarını sonradan tespit eden aileler oluyor” şeklinde konuştu.

Etkinliğin devamında Öğüç’ün ardından konuşan Dr. Celal Dağ, “Bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz etkinliğimize hoş geldiniz. Bu yıl etkinliğimize '1001 Bebek Hikayesi' dedik. Çünkü, yalnızca Eskişehir’den değil Türkiye’nin dört bir yanından gelen ailelerin Tüp Bebek Merkezi’mizde yapılan tedavileri sonrası 1000’den fazla bebek dünyaya geldi. Acıbadem Eskişehir Hastanesi olarak çok şanslıyız ki donanımımız, personelimiz ve sizlerin bize olan güveniyle bu mutluluğa ortak olduk. Özveriyle çalışan hekim ve hemşirelerimize ama en önemlisi etkinliğimize katılıp bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sezik yıl uğraştıktan sonra tüp bebekle çocuk sahibi olan anne Sevgi Kartal, “Rahme iki tane embriyo koyuldu ama teki tuttu. Daha önce devlet hastanesinde denememiz oldu. O zaman olmadı, tutmadı. Ondan sonra Eskişehir’de Fatih bey gibi bir nimet varken başka yerlere gitmeyip Eskişehir’e geldik. Fatih beyin ilk denemesinde oldu. Zaten kendisi yüzde 60 şans vermişti. Embriyomuz transfer edildikten sonra bana geldi ‘Hayırlı olsun’ dedi. Bu kadar emindi. Çok memnunuz. Nasipse 2 tane yine dondurulmuş embriyomuz var. Tekrardan düşünüyoruz yani, bu biraz daha büyüsün” şeklinde ifade etti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi