ABD'den Eskişehir'e geldi, bunları söyledi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ABD'den Eskişehir'e geldi, bunları söyledi...
A
a

Eskişehir’de Junior Chamber International tarafından Eskişehir Liderler Zirvesine Anemon Otel’de düzenlendi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de Junior Chamber International tarafından Eskişehir Liderler Zirvesine Anemon Otel’de düzenlendi. ABD’li Küresel Girişimci Benton Wilcoxon konuşmacı olarak katıldı. Dünyada yenilenebilir enerjinin önemine değinen Wilcoxon, “Bizim bu depolama ile ilgili çalışmalarımız sürmekte” dedi.

İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
Eskişehir Liderler Zirvesinde ES TV mikrofonlarına özel olarak açıklamalarda bulunan ABD’li Küresel Girişimci Benton Wilcoxon, Eskişehir’in havacılık ve motor parçaları üretim konusunda başarılara attığının hatırlatılması üzerine iş birliği çağrısında bulundu. AR-GE çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Benton Wilcoxon, “Biz prensip olarak metaller üretiyoruz yüksek teknoloji ile metal seramikler üretiyoruz ve bunlara kısaca geliştirilmiş, tekamül etmiş, metaller diyoruz. Bu geliştirilmiş metaller tabii ki daha sonra parçalara dönüşmeli. Biz yüksek hacimli üretimler yapmıyoruz ağırlıklı olarak yaptığımız işi şu şekilde tanımlayabiliriz AR-GE çalışmalarına yoğunluk veriyoruz. Bu yeni ürünler yeni metaller bizlere daha farklı kapasiteler ve imkanlar sunuyor. Bu sebeple Eskişehir'de olmak çok keyifli bu tür firmalarla işbirliği ve üretimle alakalı görüşmeler yapmak bizim için verimli olur” dedi.

ENERJİ İHTİYACI ÇOK FAZLA
Sürdürülebilir enerji kaynaklarının önemine değinen ve dünyadaki enerji ihtiyacının çok fazla olduğunu söyleyen ABD’li Küresel Girişimci Benton Wilcoxon, “Elektrik bazlı geri dönüştürülebilir enerji kaynakları dönmemiz gerekiyor rüzgar enerjisi güneş enerjisi gibi, tabii ki bu da ikinci sorunu gündeme getiriyor enerjiyi depolayabilmek” diye konuştu.

ESKİŞEHİR’E KATKISI OLACAK
Enerji depolamak kavramının yeni bir kavram olduğunu ama ilerleyen zamanlarda bunun çok kıymetli olacağını söyleyen Benton Wilcoxon, “Günümüzde üretilmiş bazı batarya, pil ile depolama imkanları var bence okey ama oldukça pahalı. Üstelik bunlar en iyi dizaynlar değiller. Bizim yeni bir ürünümüz var Ukrayna'da geliştirildi, henüz ticarileştirilmedi ve kesinlikle daha üstün bir ürün. Dün bu ürünün üretimi hakkında Eskişehir'de bir firma ile görüştük gayet verimli geçti ve bu Eskişehir için de çok faydalı olur. Bizim bu depolama ile ilgili çalışmalarımız sürmekte” dedi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi