79 yıllık özlem...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 79 yıllık özlem...
A
a

Eskişehir’de, Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıl dönümü münasebetiyle anma töreni düzenlendi. 

Sütiş Eskişehir
Vilayet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Ardından saat 09:05’de sirenler ile birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı okundu ve ardından Atatürk’ün kendi sesinden okuduğu "10’uncu Yıl Nutku" tören alanında bulunan katılımcılara dinletildi.


Törene; Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş ile öğrenci katıldı.



 

Eskişehir'de 10 Kasım fotoğrafları için tıklayın!



YURTTA BÜYÜK ETKİNLİKLE ANILIYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde anılıyor.

ESKİŞEHİR: Vilayet Meydanı’nda saat 08.30’da başlayacak anma töreninin ardından saat 09.00’da Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku dinletilecek.

BİLECİK: Bozüyük ilçesinde 4 Eylül Mahallesi’nde eğitim veren Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nda 2 ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 100 kişilik bir öğrenci grubu okul bahçesindeki Atatürk Anıtı’nın önünde Türk Bayrağı açarak “ATA” yazdı.

BURSA: CHP’li Mudanya Belediyesi, Atatürk’ü özel bir etkinlikle anacak.

KAYSERİ: Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesi işbirliği ile Mustafa Kemal Atatürk’ ün 79. ölüm yıldönümü kapsamında çok özel bir sergiye ev sahipliği yapacak olan Meysu Outlet AVM, Mustafa Kemal Atatürk’ü özel fotoğrafları ile anacak.

ANTALYA: CHP’li Muratpaşa Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79’uncu ölüm yıldönümünde büyük ölçüde nadir ve görülmemiş fotoğraf ve kartpostallardan oluşan bir sergiye ev sahipliği yapacak.

ADANA: Atatürk’ün yaşamını yitirdiği saat 09.05’te Adanalılar “Ata’ya saygı zinciri” oluşturacak.

 

Anadolu Gazetesi Atatürk sayfası için tıklayın...




 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi