“Söyleyecek sözümüz bitmedi”

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç “Söyleyecek sözümüz bitmedi”
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında CHP’nin iktidar olacağının altını çizen Emre Genç, "Çok tedirginler farkındayız. Siz hiç rahatsız olmayın. Bizim söyleyecek sözümüz daha bitmedi” ifadelerini kullandı. 

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Kazım Kurt'un Ankara'da olması nedeniyle Nihat Çuhadar başkanlığında toplandı. Çuhadar, gündem maddeleri görüşülmeden önce kalp krizi geçiren CHP Meclis Üyesi Aydın Ünlüce'ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Toplantıda görüşülmesi beklenen 8 gündem maddesi, ilgili komisyonlarda oy birliğiyle kabul edildiği için meclis toplantısında da komisyonlardan geldiği şekilde onaylandı.

“MARJİNAL PARTİLER BİLE MECLİSTE”

Daha sonra gündem dışı söz alan AK Partili bir meclis üyesi, “2002’de AK Parti iktidar olduğunda yüzde 10 barajına katıldığı için mecliste sadece iki tane parti vardı arkadaşlar. CHP ana muhalefet, AK Parti de iktidar olmuştu. Yıl 2016’lara geldiğinde sadece 5 tane parti meclise girdiği için yüzde 41 ile tek başına iktidar olamamış bir hükümet vardı o zaman. Çoğulcu demokrasiden bahsediyoruz ya bugün acaba cumhurbaşkanlığı sisteminde mecliste kaç tane parti var biliyor musunuz? Çok partili hayata geçtiğimiz 1950’den bu yana en yüksek partilerin temsil edilen meclisten söz ediyoruz. Sadece başbakanla cumhurbaşkanının yetkilerini birleştirdik. Çok da fazla bir şey olmadı. Türkiye İşçi Partisi gibi çok marjinal bir parti bile bugün meclisteyse, dün olmadıysa bugün varsa, Türkiye Komünist Partisi gibi bir partinin belediye başkanı olarak bir ortamı acaba hangi dönemde elde ettiniz diye sormak lazım” diye konuştu.

“CHP SİYASAL RÜŞVET VERİYOR”

CHP’nin Altılı Masa’da yer alan yüzde 1’lik partilere siyasal rüşvet verdiğini belirten AK Partili Meclis Üyesi, “Bugün yüzde 1 ile temsil edilen birçok parti ile oturmak zorunda kalıyorsunuz. Onların meclise taşımak zorunda kalıyorsunuz. Bunun demokratikliğini tartışacaksak, gelin beraber tartışalım. Ama uyarıyorum, bugün bu partilerin sadece Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığının onaylanması anlamında masaya oturtuldukları çok aşikarken, vermiş olduğu siyasal rüşvet de şu, ciddi anlamda 50’ye yakın milletvekilliğiniz ve bakanların yarısını yüzde 1’lik partilerle paylaşmak zorunda kalıyorsunuz. Buradan uyarıyorum. Taktir sizindir. Ana muhalefet partisi oluşturacak sayıyı da yitiriyorsunuz arkadaşlar. Çünkü sizin kontenjanınızdan veriliyor 50 milletvekili bu yüzde 1’lik partilere. Yarın ana muhalefet partisi de olamayacaksınız” şeklinde konuştu.
“Söyleyecek sözümüz bitmedi”

“TÜRKİYE GENELGELERLE YÖNETİLİYOR”

“Tek adam rejimi genelgelerle bu ülkeyi yönetiyor” diyen CHP Meclis üyesi Emre Genç, “Burada belediyeler örnek veriliyor ama biz sokakta çöp toplarken herhangi bir talimat almıyoruz. Herkes görevini yapıyor ama tek adam rejiminde yangın bölgesine yangın uçakları giderken bakan inisiyatif alıp cumhurbaşkanının haberi olmadan gönderemiyor. Tek adam rejimi genelgelerle bu ülkeyi yönetiyor. Tek adam resmi gazetede eğer bir genelgeyi yayınlayıp doğrudan temin sınırları vb şeyleri ortaya koyarken bir yandan da ormanları ve mera alanlarını planlarına itiraz edilememek kaydıyla imara açıyor. Tek adam rejimi o sordukları geri dönüşümle ilgili yerel konuşalım, sıfır atık yönetmeliğini canım böyle istedi diye kimseye sormadan değiştiriyor. Tek adam rejimi bizim canımız böyle istedi, biz böyle düşünüyoruz diye yasal düzenlemeler yapıyor. Belediyelerin de o yasal düzenlemelere uymasını istiyor bölge farkı gözetmeksizin. Biz bunları tartıştık, anlattık” şeklinde konuştu.


"15 MAYIS SABAHI DA BİR DEPREM ETKİSİNDE KALACAKLAR"

CHP’nin iktidar olacağının altını çizen Genç, “Bakanlara ulaşabiliyor mu acaba milletvekilleri? Eskiden bakanlar mecliste duruyordu. Şimdi bir yandan sayın bakanlar özel sektörle ilgilenirken bir yandan da bakanlık görevlerini yapıyorlar. Memnunlar mı kendileri acaba? Çok tedirginler farkındayız. Depremin altında kaldılar. 15 Mayıs sabahı da bir deprem etkisinde kalacaklar. Siz hiç rahatsız olmayın. Bizim söyleyecek sözümüz daha bitmedi” ifadelerini kullandı. 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi